Εκδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των Ρώσων και κατά «των διακρίσεων σε βάρος τους» διοργανώθηκε χθες, Κυριακή, στο Βερολίνο, με κομβόι εκατοντάδων αυτοκινήτων.

Η εκδήλωση είχε δηλωθεί από τους διοργανωτές της στις αρμόδιες αρχές με τον τίτλο «Όχι προπαγάνδα στο σχολείο – Προστασία για τους ρωσόφωνους, χωρίς διακρίσεις» και εκατοντάδες αυτοκίνητα διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας με ρωσικές σημαίες. Κάποια οχήματα έφεραν πλακάτ με συνθήματα όπως «Σταματήστε να μισείτε τους Ρώσους».

Η εκδήλωση προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους Πράσινους όσο και από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). «Αηδιαστικό. Και αυτό στην πόλη της ελευθερίας. Μπορούν να συνεχίσουν τη διαδρομή έως τη Μόσχα και να μείνουν εκεί», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του CDU Βερολίνου, Στέφαν Έβερς, ενώ η βουλευτής των Πρασίνων Γκολάλεχ Αχμάντι, σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Αυτή είναι μια πρόγευση του τι μας περιμένει στις 9 Μαΐου (σ.σ.: Ημερομηνία εορτασμού στη Ρωσία της παράδοσης της χιτλερικής Γερμανίας). Δεν πρέπει να ανεχθούμε καμία πολεμοχαρή, φασιστική προπαγάνδα εδώ στο Βερολίνο – ούτε σήμερα ούτε οποιαδήποτε άλλη στιγμή». «Είμαι έκπληκτος. Δικαιολογούν αυτοί οι άνθρωποι τις φρικαλεότητες και τα εγκλήματα πολέμου; Χρησιμοποιούν το δικαίωμα να διαδηλώνουν εδώ, το οποίο δεν έχουν οι άνθρωποι στη Ρωσία, προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη σε έναν απάνθρωπο δικτάτορα;», δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής του SPD Ντεριά Τουρκ-Ναχμπάουρ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!