Από 19 – 21 Μαρτίου 2024, οργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής του διεθνούς δικτύου γυναικών πολιτικών αρχηγών WPL. Πρόκειται για μία κοινή διοργάνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του Υπουργείου Τουρισμού και του WPL, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Σύνοδος Κορυφής του WPL αποτελεί την μεγαλύτερη συγκέντρωση γυναικών πολιτικών παγκοσμίως, με συμμετοχή κορυφαίων γυναικών πολιτικών ηγετών, και έχει ήδη οργανωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου όπως Ισλανδία, Λιθουανία, Βέλγιο, Ιαπωνία, Ιορδανία, Μεξικό, Ρουάντα κ.α.
Ενόψει πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων παγκοσμίως, η Σύνοδος Κορυφής του WPL στην Αθήνα θα επικεντρωθεί στις πολλαπλές προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η δημοκρατία σήμερα, όπως η άνοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης, η λειτουργία των μέσων κοινωνικών δικτύωσης στoυς δημοκρατικούς θεσμούς κ.α.
Παράλληλα, η Σύνοδος επικεντρώνεται σε θεματικές που άπτονται ειδικότερα των αρμοδιοτήτων του Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και συγκεκριμένα στο ζήτημα της υποεκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική σκηνή, καθώς και στο θέμα της βίας σε βάρος γυναικών.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!