“Πριν στεγνώσει το μελάνι στο νόμο της Κυβέρνησης (5003/14-12-2022) για την ένσταση του κατασταλτικού ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας, «τσακίστηκε»  η Δημοτική αρχή να  τον υλοποιήσει.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  χθες εγκρίθηκε  η πρόσληψη άλλων 7 δημοτικών αστυνομικών, κατά το γράμμα του νόμου, σύμφωνα με τον οποίο ενισχύεται η Δημοτική Αστυνομία ώστε να  αστυνομεύεται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά ο κόσμος και οι δημότες. 

Η κυβέρνηση ενισχύει το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας ως βοηθητικής δύναμης αστυνόμευσης, νομιμοποιεί την καταστολή ή την όποια παρέμβασή της σε πολιτικές, συνδικαλιστικές εκδηλώσεις αντίστασης, διεκδίκησης. 

Από την “παράνομη αφισοκόλληση“ που επικαλείται η κυβέρνηση μέχρι την περιφρούρηση απεργίας και την προετοιμασία συλλαλητηρίων εργατών, αγροτών με πρόσχημα την παρακώλυση κυκλοφορίας, διατάραξη της κοινής ησυχίας. Πρόκειται για επέκταση της αστυνομοκρατίας, ενταγμένης στις διαδικασίες καταστολής της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος.

Και η δημοτική Αρχή υλοποιεί. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ ομονοούν στην ανάγκη το αστικό κράτος να θωρακιστεί περισσότερο απέναντι στον εχθρό-λαό.  

Η γενικευμένη κατασταλτική δράση της δημοτικής αστυνομίας διαφαίνεται και στη ρύθμιση του νόμου που αναφέρει ότι είναι υπηρεσιακό καθήκον της να «τελεί σε διαρκή ετοιμότητα για την ταχεία επέμβασή της σε κάθε τόπο και χρόνο».

Με το νόμο αυτό, ακόμα και αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαφωνούν, είναι πλέον αναγκασμένοι να διασφαλίζουν την πολιτική και οικονομική εξουσία από κοινωνικές και πολιτικές απειθαρχίες και αυτές ανησυχούν το αστικό κράτος , τις Κυβερνήσεις  του αλλά και τις τοπικές αρχές που  ευθυγραμμίζονται πλήρως.

Τόσες και πολύ περισσότερες προσλήψεις  χρειάζονται,  αλλά η πρόταση μας είναι  οι εργαζόμενοι ήδη στην υπηρεσία αυτή, καθώς και οι απόφοιτοι των σχολών της, να λειτουργούν ως εργαζόμενοι στους δήμους, και όχι να χρησιμοποιούνται ως βοηθητικές δυνάμεις αστυνόμευσης και μάλιστα με ενισχυμένο πλέον ρόλο.”Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!