Οι Εκπαιδευτικοί του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων με χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες,  ότι η υπόθεση που αφορούσε την παραχώρηση ασύλου σε  μαθητή ΑμΕΑ του σχολείου μας,  Κουρδικής καταγωγής, είχε αίσιο τέλος.

Μόλις προχθές, διαβιβάστηκε στην οικογένεια από την Υπηρεσία Ασύλου, η Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου και μπορεί πλέον να διαμείνει νόμιμα στη χώρα μας. Έτσι και ο μαθητής μας Ζ. θα μπορεί να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο μας.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο,  σύμφωνα με δικαστήριο που είχε γίνει, δεν είχε παραχωρηθεί άσυλο στην οικογένεια και τους είχε ζητηθεί να εγκαταλείψουν το σπίτι που διαμένουν  και να  επιστρέψουν στην πατρίδα τους άμεσα. Γνωρίζοντας ως  εκπαιδευτικοί τα προβλήματα και την κατάσταση της οικογένειας, θεωρήσαμε ότι αυτό θα ήταν  καταστροφικό για την ψυχοσωματική υγεία του μαθητή μας Ζ, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια. Η επιστροφή τους σε μια περιοχή εμπόλεμη που  δεν διαθέτει καμιά υποδομή υποστήριξης παιδιών με αυτισμό, θα σήμαινε το τέλος στην θετική πορεία που έχει σημειώσει ο μαθητής μας, θα τον σημάδευε ανεπανόρθωτα σε όλη του τη ζωή. Για τον λόγο αυτόν δημοσιοποιήσαμε το ζήτημα, απαιτώντας το αυτονόητο: Να αποδοθεί άσυλο στην οικογένεια και ο μαθητής να συνεχίσει απρόσκοπτα τη φοίτησή του στο σχολείο μας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλαν στη διεκδίκηση του αιτήματός μας και στην θετική του έκβαση.

Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του 

2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!