“Χαιρετίζουμε το σύνολο των εργαζομένων της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών, που συμμετείχαν στη χθεσινή αποχή από τα καθήκοντα που είχε κηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων.

Μετά την καθολική συμμετοχή του κλάδου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την κήρυξη αποχής από τα καθήκοντα για τους συναδέλφους εργαζόμενους στη Φιλαρμονική του Δήμου . με αιτήματα:

  • Τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
  • Να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις των δέκα (10) συναδέλφων που απολύθηκαν
  • Σύναψη κατ ελάχιστο 9μηνων και όχι 8μηνων συμβάσεων
  • Να επανέλθει ο αριθμός των προβών τουλάχιστον σε 8 το μήνα όπως ήταν μέχρι πέρυσι, και όχι σε 4 όπως αποφάσισε η διοίκηση φέτος.
  • Να τηρηθεί η συλλογική σύμβαση εργασίας. Να αποδοθούν οι παροχές για τη συντήρηση οργάνων, να αποδοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) σε όσους τα δικαιούνται, να αποτιμηθούν τα ΜΑΠ που δεν αποδοθήκαν κατά τα παρελθόντα έτη σε χρήμα
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας : κατάλληλη αίθουσα για πρόβες, θερμαινόμενη, ελεγμένη από τον τεχνικό ασφαλείας για την αποφυγή επαγγελματικών κινδύνων, με σύγχρονο εξοπλισμό
  • Να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες πολιτισμού της πόλης

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο. Να καταλάβουν τη δύναμή τους. Να διεκδικήσουν ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Το μεροκάματό μας είναι η ζωή μας. Είτε εργαζόμαστε στον πολιτισμό, είτε στα γραφεία, είστε στην καθαριότητα, σε οποιονδήποτε κλάδο, απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.  

Η δουλειά στον πολιτισμό δεν είναι χόμπι όπως ίσως να το φαντάζεται η Δημοτική Αρχή. Ούτε οι μισθοί μας είναι φιλοδωρήματα που δίνονται εθελοντικά. Οι εμφανίσεις των συνόλων δεν μπορούν να γίνουν με τους μισούς σχεδόν μουσικούς και με τις μισές πρόβες. 

Αποδεικνύεται ότι επειδή τα δημοτικά μουσικά σύνολα δεν είναι πεδίο για να κερδοφορούν επιχειρηματικά συμφέροντα, αφήνονται να αργοπεθαίνουν. Την ίδια ώρα όμως για την «έξυπνη πόλη» -που σφάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για το ποιος θα πάρει τον κάθε διαγωνισμό- η Δημοτική Αρχή φέρνει τις επιδοτήσεις απευθείας απ το ταμείο ανάκαμψης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!