<< Η εκπαίδευση  είναι η  δύναμη , που γιατρεύει  την ψυχή>>  ΠΛΑΤΩΝ 

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς  στο γυμνάσιο Κουτσελιού  υπήρξαν ελλείψεις  από διδακτικό προσωπικό. Δύο καθηγήτριες  μά φιλόλογος και μία μαθηματικός λόγω προσωπικού προβλήματος  ζήτησαν επ’ αόριστο άδεια από το Δ/ντή του σχολείου. Παρά τις  συνεχείς ενοχλήσεις του Δ/ΝΤΉ  στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση  για να στείλουν τους εκπαιδευτικούς των αντιστοίχων ειδικοτήτων   ήδη έχουν περάσει 40 ημέρες  από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμα η αρμόδια δ/νση δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος.

 Ο σύλλογος των γονέων  και οι μαθητές τιυ γυμνασίου είναι σε απόγνωση  για την κατάσταση , που έχει διαμορφωθεί στο Γυμνάσιο Κουτσελιού. 

 Στις 19 -10-2021  ο πρόεδρος της τ. κ. Κουτσελιού κ. Σωκράτης Ντόβας επισκέφθηκε  τον Δ/ντή της δ/θμιας εκπαίδευσης  και ανέφερε το γεγονός .  όπως με ενημέρωσε ο κ. πρόεδρος  ο δ/ντής της δ/θμιας ήταν ανήμπορος να δώσει συγκεκριμένη απάντηση πότε θα έλθουν  καθηγητές στο Γυμνάσιο. Γιατί αρκετά ταλαιπωρήθηκαν με την πανδημία του covit-19

 Στη συνέχεια  ο πρόεδρος κ. Σωκράτης Ντόβας επισκέφθηκε  τον Αντιδήμαρχο παιδείας δήμου Ιωαννιτών  κ. Ιωάννη Αϊβατίδη εξέθεσε το θέμα  και η απάντηση ήταν η εξής: << Ότι δεν γνώριζε  το θέμα>>

Όμως γονείς και μαθητές  είναι έτοιμοι  να συγκεντρωθούν στο σχολείο και να κάνουν κατάληψη διαμαρτυρίας για το θέμα που έχει προκύψει.

Ποιος ευθύνεται γα όλη αυτή την αναστάτωση  στο γυμνάσιο Κουτσελιού; Ο λαός μας λέει <<Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι >> Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από την Υπουργό παιδείας  κ. Κεραμέου  και προχωράει  σε όλες τις βαθμίδες  της Ιεραρχίας με4 λαμπρό παράδειγμα  η Δ/νση της Δ/μιας  στο Ν. Ιωαννίνων.  Μην προαποφασισθείτε  κύριοι  ότι  δεν υπάρχουν καθηγητές .Τόσοι και τόσοι   αδιόριστοι καθηγητές  έχουν  υποβάλλει  τα δικαιολογητικά τους  για διορισμό έστω και αναπληρωματικοί. Εσείς καθεύδετε και η ηγεσία άτολμη  να υλοποιήσει  το αρχαίο γνωμικό του Αριστοτέλη <<Αυτοί που μελέτησαν  προσεκτικά  τον τρόπο διακυβέρνησης  των ανθρώπων  , πρέπει να έχουν πεισθεί ότι  πως η τύχη  των εθνών  εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων>>. 

Όμως ποιος το πράττει σήμερα από την Κυβερνώσα παράταξη; Έλεος…. Είναι κρίμα να μένει το Γυμνάσιο Κουτσελιού χωρίς καθηγητές στον 21ο αιώνα.

 ΔΡΟΣΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΤΙΣΤΙΚΟΥ 

ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!