“Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που ψήφισαν το ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, που έκαναν το βήμα, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά. Όσους έριξαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη και συνέβαλλαν να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής και στο νομό Ιωαννίνων. 

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και τους καλούμε να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη, τη μόνη δύναμη που μπορεί πραγματικά να είναι ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση.

Απευθυνόμαστε στους εμποροϋπαλλήλους, που έχουν πείρα για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, της μόνης δύναμης που είδαν δίπλα τους στους μεγάλους αγώνες για τη δουλειά τους, τα δικαιώματά τους, τη ζωή τους και των παιδιών τους. Όσους συνάντησαν και στην είσοδο του καταστήματος, όλο το προηγούμενο διάστημα, τους κομμουνιστές, το βουλευτή του ΚΚΕ, και μαζί έδωσαν τη μάχη να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να μην εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη, μαζί διαδήλωναν ενάντια στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των νέων παιδιών στα Τέμπη. Όσοι δώσαμε μαζί τη μάχη και κερδίσαμε τη δουλειά μας, ενάντια στην καταστολή, τα ΜΑΤ, τους μπράβους είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι αντιπολιτευτικές κορώνες από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ κόμματα, στηρίγματα του συστήματος, μόνο ως πρόκληση μπορούν να θεωρηθούν από τους εργαζόμενους. Δε μπορούν και δε θέλουν αυτοί που ψήφισαν από το 50% (ΣΥΡΙΖΑ), έως και το 70% (ΠΑΣΟΚ), των αντιλαϊκών νόμων που έφερε η ΝΔ να κάνουν λαϊκή αντιπολίτευση, παρά μόνο συμπολίτευση. 

Η στρατηγική τους σύμπλευση αποδεικνύεται περίτρανα και στο χώρο της υγείας με τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, των κλινικαρχών, με τη στήριξη της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων. Γι’ αυτό είναι για γέλια οι ισχυρισμοί για ισχυρή αντιπολίτευση από το ΣΥΡΙΖΑ, του «θα λογαριαστούμε μετά» όταν χιλιάδες έχαναν τη ζωή τους εν μέσω πανδημίας, όταν πρότεινε κοινό Υπουργό Υγείας με τη ΝΔ. Είναι επίσης θράσος να μιλά το ΠΑΣΟΚ για αντιπολίτευση που αμετακίνητα στηρίζει κάθε αντιλαϊκή αλλαγή στην υγεία, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, που ψήφισε τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που έφερε η ΝΔ στη Βουλή.

Μόνη ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στην από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, μπορεί να είναι το ΚΚΕ, όπως γνωρίζουν καλά και οι υγειονομικοί. Γιατί οι κομμουνιστές τον καιρό της πανδημίας φρόντισαν να ακουστεί δυνατά η φωνή τους και κάτω από τη μάσκα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ υπερασπίστηκε έμπρακτα τους συμβασιούχους εργαζόμενους των νοσοκομείων και μέσα στη Βουλή. Την ώρα που όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, είτε συμβασιούχοι είτε μόνιμοι, συνεχίζουμε όπως και κατά την πανδημία και σφίγγουμε τα δόντια για να μην καταρρεύσουμε.

Όλοι οι εργαζόμενοι αναθαρρήσαμε από την αύξηση του ποσοστού του ΚΚΕ πανελλαδικά και στην πόλη μας και συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, πιο μαχητικά για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο το Κόμμα μας. Μπαίνουμε όλοι στη μάχη και καλούμε και όσους μπορεί να ταλαντεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές να κάνουν στις 25 Ιούνη το βήμα και να ψηφίσουν ΚΚΕ, για πραγματικά ισχυρή, εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση. Για να κρατήσουμε την έδρα του κομμουνιστή βουλευτή στα Γιάννενα, ώστε από καλύτερες θέσεις να υπερασπιζόμαστε τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.

Γιατί τώρα ξέρουμε ότι είναι μόνοι τους απέναντι σε όλους εμάς που παλεύουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά. Γιατί τώρα ξέρουμε ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό με ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό.

Ιωάννινα, 26/5/2023″Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!