Εντοπίστηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων μία ομάδα 17 πελαργών σε κούρνια στον κάμπο της Λαψίστας, ανάμεσά τους και 2 δακτυλιωμένοι πελαργοί. Στις 15 Αυγούστου είχε παρατηρηθεί στην περιοχή να τρέφεται μία ομάδα 40 πελαργών, πιθανώς συγκέντρωση πριν τη μετανάστευση.
Ο ένας πελαργός δακτυλιώθηκε το 2019 στο Πετσάλι Ιωαννίνων και είχε παρατηρηθεί ξανά τον Μαϊο στον κάμπο της Λαψίστας από τον κ. Στέργιο Κασσαβέτη και ο δεύτερος δακτυλιώθηκε το 2021 στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά δακτυλίωση πελαργών. Και οι δύο πελαργοί δακτυλιώθηκαν από την κα Eva Stets σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων , με τη συνδρομή της ΔΕΔΗΕ Ιωαννίνων και εθελοντών.
Η δακτυλίωση μας επιτρέπει την παρατήρηση και τη συλλογή πληροφοριών για τις μεταναστευτικές μετακινήσεις των πουλιών, την αναπαραγωγική διαδικασία, τη διάρκεια ζωής τους και γενικότερα τη μελέτη της βιολογίας και της συμπεριφοράς τους.
Καθώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο με έντονες μετακινήσεις πελαργών, όποιος κάτοικος της περιοχής εντοπίσει κάποιο δακτυλιωμένο πουλί, ή κάποια μεγάλη ομάδα πελαργών παρακαλούμε να αναφέρει την παρατήρησή του στο Φορέα Διαχείρισης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!