Το παράρτημα ΑμεΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων με σκοπό να ενημερωθεί για τη λειτουργία και τις δράσεις των προνοιακών δομών του ΚΚΠΠΗ. Στην επίσκεψη συμμετείχαν η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Σάββας Δημητριάδης και ο υπεύθυνος της θεματικής υγείας Δημήτρης Τζιάλλας.

 

Στη συνάντηση με την πρόεδρο κ. Τσολάκη και το επιστημονικό προσωπικό του ΚΚΠΠΗ τέθηκε η ανάγκη χρηματοδότησης και πρόσληψης προσωπικού, η πλήρης λειτουργικότητα των προνοιακών υπηρεσιών και η διασύνδεσή τους με τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, όπως και την ανάγκη να ενταθούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Παράλληλα κατέγραψαν την πλήρη αντίθεσή τους στις περικοπές δαπανών από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και στις «αναθέσεις» της προνοιακής πολιτικής στον ιδιωτικό τομέα.

Στη συνέχεια τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και συνομίλησαν με ασθενείς και εργαζόμενους.

Όπως ανέφερε η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, «η κοινωνική προστασία -ειδικά των παιδιών, των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων- πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της. Στην κατεύθυνση αυτή, η επαρκής χρηματοδότηση και η ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό αποτελούν απαραίτητους όρους για την εφαρμογή σύγχρονων κοινωνικών πολιτικών προστασίας και αποϊδρυματοποίησης».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!