Μια πρωτοφανή κατάσταση για τα δεδομένα των δημοτικών υπηρεσιών αλλά και της πόλης, πρόκειται να ζήσουν φέτος τα Ιωάννινα. 

Συγκεκριμένα μετά τις 9 απολύσεις συμβασιούχων από τη φιλαρμονική, η δημοτική αρχή προχωρά την αντεργατική επίθεση και προσπαθεί να επιβάλλει στους υπόλοιπους συμβασιούχους μουσικούς να δουλέψουν στην Εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, χωρίς να έχουν συνάψει συμβάσεις, δηλαδή απλήρωτοι και ανασφάλιστοι! 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την -για ακόμα μια χρονιά- τεράστια καθυστέρηση της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την πρόσληψη των συμβασιούχων. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι να μην μπορούν να γίνουν προσλήψεις μουσικών της φιλαρμονικής πριν την 7η Νοεμβρίου. 

Κι ενώ είναι αναμφισβήτητη η ευθύνη για την καθυστέρηση της σύναψης συμβάσεων, οι εργαζόμενοι δέχονται αφόρητες πιέσεις για να δουλέψουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, με την πρόσκληση να αναγράφει ήδη την παρουσία της φιλαρμονικής την 28η Οκτωβρίου !!!!

Τις τελευταίες μάλιστα ώρες, η διοίκηση πιέζει τους εργαζόμενους όχι μόνο να εργαστούν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, αλλά να απεμπολήσουν το δικαίωμα για αναδρομική πληρωμή, υπογράφοντας υπεύθυνες δηλώσεις ότι προσέρχονται για εθελοντική εργασία! 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, με μοναδικό στόχο την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών του, κατέθεσε σήμερα εξώδικη διαμαρτυρία στο Πνευματικό Κέντρο την οποία κοινοποίησε στο ΙΚΑ με την οποία κάλεσε έγκαιρα την διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου να παύσει τις παράνομες ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων. 

Η Δημοτική Αρχή που αφήνει τα σχολεία χωρίς καθαριότητα απολύοντας καθαρίστριες, που καταδικάζει τις δημοτικές υπηρεσίες σε απαξίωση χωρίς προσωπικό, τώρα θα αφήσει και την πόλη χωρίς φιλαρμονική! Ξέρουν πότε είναι η εθνική γιορτή, ξέρουν πότε πρέπει να βγει ο διαγωνισμός μπορούσαν να αποφύγουν αυτή την ντροπή. Ήθελαν όμως και να απολύσουν 9 συμβασιούχους και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν χωρίς συμβάσεις.  

Από την αρχή του πογκρόμ σε βάρος των εργαζομένων του Πνευματικού Κέντρου είχαμε εκτιμήσει ότι αφού γίνονται απολύσεις στους συμβασιούχους του Ωδείου και της Σχολής χορού, δηλαδή σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, ήταν δεδομένο ότι οι συμβασιούχοι σε μη ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως η Φιλαρμονική θα βρίσκονταν σε ακόμα δεινότερη θέση. 

Αν η δημοτική αρχή επιδιώκει να μείνει στην ιστορία της πόλης για την αντεργατική της δράση, ο Σύλλογος ΟΤΑ Ιωαννίνων δεν πρόκειται να ανεχτεί αυτή την κατάσταση.

Καλούμε τους συναδέλφους της φιλαρμονικής να μην υποκύψουν στις πιέσεις της διοίκησης. Ο Σύλλογος ΟΤΑ θα συνεχίσει να είναι στο πλάι τους και να διεκδικεί την επαναπροκήρυξη των 9 συμβασιούχων και την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. 

Ιωάννινα 21 Οκτωβρίου 2022Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!