Βουτιά στην δεκαετία του 60 επιχειρούμε σήμερα μέσα από μια φωτογραφία του αείμνηστου γιαννιώτη φωτογράφου Πάνου Τσίτου.


Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, μπροστά από το ιατρείο του αείμνηστου γιατρού Χρηστίδη, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου με την προέκταση της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Η προέκταση που σήμερα ενώνει το τμήμα της οδού Χαριλάου Τρικούπη από την 28ης Οκτωβρίου έως την οδό Κώστα Φρόντζου, τότε δεν υπήρχε.
Στο τότε αδιέξοδο της σημερινής οδού Χαριλάου Τρικούπη υπήρχε το καφέ “ΠΑΣ Γιάννινα” του αξέχαστου Χρήστου που με τον δίσκο του σερβίριζε υπομονετικά τους καταστηματάρχες της περιοχής. Το σπίτι με τη σοφίτα που βλέπετε στα δεξιά (στο βάθος) της φωτογραφίας είναι του γιατρού μικροβιολόγου Κουτούκη, όπου μετέπειτα λειτούργησε ο φούρνος του Τσάνου που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Δεξιά στην άκρη της φωτογραφίας βλέπετε τα γραφεία της “Ηπειρώτικης Κεραμουργίας” του αείμνηστου Ιωάννη Καμπέρη. Τα αυτοκίνητα που κινούνται στα δεξιά της φωτογραφίας εξέρχονται από την τότε οδό Πουλίου Δράκου, νυν Χαριλάου Τρικούπη και κατευθύνονται προς την 28ης Οκτωβρίου, που τότε λειτουργούσε και ως άνοδος και ως κάθοδος.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!