“Η ΕΙΝΗ συμμετέχει στην έκτακτη 24ωρη απεργία των ΟΕΝΓΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων την Τετάρτη 8 Μάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 πμ στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων.

Η οργή μας για το κρατικό έγκλημα, τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες και τις ευθύνες της Hellenic Train πρέπει τώρα να μετατραπεί σε αγώνα κόντρα στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας σαν κόστος.

Η διαχρονική πολιτική που εξειδικεύει τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση και την εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών και έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων από το 2009 έως και σήμερα, έστρωσε το έδαφος για το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν πρόκειται για “τραγικό ανθρώπινο λάθος” ούτε για “ελληνική ιδιαιτερότητα” η μη “συμμόρφωση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο”. Στην ΕΕ το 2021 καταγράφηκαν 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα, με συνολικά 683 νεκρούς και 513 τραυματίες και 97 από αυτά αφορούσαν συγκρούσεις τρένων. Η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη σκοτώνει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η πολιτική που φέρνει αντιμέτωπο το λαό με το εγκληματικό ζύγι του κόστους – όφελους όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του στην παιδεία, στην υγεία, στις μεταφορές, παντού.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία δε δίστασε το Σάββατο, τέσσερις μόλις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, να καταθέσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας. Άλλη μία απόδειξη ότι όταν πρόκειται να τρέξουν τα εγκληματικά τους σχέδια προς όφελος των επενδυτών και των επιχειρηματικών ομίλων είναι αποτελεσματικοί αλλά επιλεκτικά ανίκανοι όταν πρόκειται για τη ζωή μας και την ασφάλεια μας, όπως στην περίπτωση του κέντρου ασφάλειας των τρένων που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2010.

Η απεργία συμπίπτει ημερολογιακά με τον αγωνιστικό ταξικό γιορτασμό της παγκόσμιας ημέρας των γυναικών. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ζητώντας να σταματήσει το δούλεμα, να παρθούν μέτρα ασφάλειας και υγείας όλων των εργαζόμενων, με έμφαση στην προστασία της μητρότητας και των δικαιωμάτων όλων των γυναικών από το κράτος και τους εργοδότες.

Όλες και όλοι στην 24ωρη απεργία στις 8 Μαρτίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, στις 11:00 πμ.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα.!

Για να μη μείνει ποτέ ξανά αναπάντητο το μήνυμα ¨ στείλε όταν φτάσεις …¨”Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!