Δριμύτατη κριτική ασκεί με ανακοίνωσή της η παράταξη ” Γιάννενα, πολίτες για την Ανατροπή”στον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και κυβερνητικούς παράγοντες για τις εξελίξεις με τη μεταφορά του πρώην κλειστού ξιφασκίας από το Ελληνικό και τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, κάνοντας παράλληλα μια σύγκριση στις ενέργειες του δήμου Ιωαννιτών και του δήμου Αλεξανδρούλης, προκειμένου να αποκτήσουν κλειστό γυμναστήριο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Τρία χρόνια μετά από την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την κατασκευή Νέου Μεγάλου σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στον Βοτανικό, οι πολιτικές επιλογές Καχριμάνη-Ελισάφ-Γεωργιάδη-Αυγενάκη μας έχουν στείλει στον κουβά!

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ομόφωνα το 2019 παραχώρησε τον χώρο στον Βοτανικό για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην ΓΓΑ. Έκτοτε η Δημοτική Αρχή Ελισάφ ούτε καν μπήκε στον κόπο να φέρει μια ολοκληρωμένη εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο. Εξάλλου πορεύονται αγκαλιά με την Οικονομική Επιτροπή, μακριά από την κοινωνία και την δημοκρατική έκφρασή της μέσα από το δημοτικό συμβούλιο.

Σχεδιασμός, προγραμματισμός, δημόσια διαβούλευση, ορθολογισμός και σοβαρότις μηδέν στα του προκάτ κλειστού γυμναστηρίου. Αν σήμερα δεν έχει κανείς ιδέα για κοστολόγια κ.λ.π. σκεφτείτε τι ξέρανε πριν δύο και τρία χρόνια! Λογικά παράπονο πάντως δεν πρέπει να έχει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Εμείς πάλι οι δημότες, κάτοικοι και φορολογούμενοι πληρώνουμε χωρίς να ξέρουμε το….βάθος του πηγαδιού.

Σε άλλες πάντως περιοχές της χώρας, τοπικοί άρχοντες είχαν ενδιαφερθεί πολύ νωρίτερα για τα πρώην Ολυμπιακά Ακίνητα του Ελληνικού….

Το 2015 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης επίσημα ζητά το κλειστό του Ελληνικού, μιας και η πόλη θέλει κλειστό γυμναστήριο. Η απάντηση της τεχνικής υπηρεσίας της ΓΓΑ σαφέστατη: «να εξεταστεί α) η σχέσηξ κόστους της επί τόπου και εξαρχής κατασκευής του αιτούμενου εξοπλισμού με το κόστος αποσυναρμολόγησης, μεταφοράς και επανατοποθέτησης τόσο μεγάλου εξοπλισμού και σε τόσο μεγάλη απόσταση και β) τυχόν ζημιές (κυρίως στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και την οροφή) που μπορεί να προκληθούν κατά την όλη διαδικασία και πιθανόν να καταστήσουν τον μεταφερθέντα εξοπλισμό μη λειτουργικό»

Αυτό που δεν χρειάστηκε να βάλουν στην εξίσωση οι Εβρίτες ήταν η αγορά του εξοπλισμού μιας και αυτοί θα το έπαιρναν δωρεάν….(εμείς πληρώσαμε την ΙΝΤΡΑΚΑΤ)

Και τι τελικά κάνανε, έστω και με πολλά μπρος-πίσω;

Στις 01.02.2022 υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης και κατασκευής του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης», ποσού 3.626.276,68 €, πλέον ΦΠΑ.

Το καινούριο κλειστό γυμναστήριο πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, έκτασης 45.689,19 τ.μ

Τρία χρόνια μετά το 2019 στο μηδέν για Νέο Σύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο, στο μηδέν ΠΔΕ για τον αθλητισμό σε όλο τον δήμο μας, στο μηδέν και το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του μοναδικού δημόσιου κολυμβητηρίου της πόλης, στο μηδέν οι αντικαταστάσεις ledλαμπτήρων, στο μηδέν η κεντρική πλατεία, πόσο κουβά να αντέξει αυτή η πόλη;;;”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!