“Χθες 5 Οκτώβρη, μόλις μια μέρα μετά το άνοιγμα των πανεπιστημίων οι 2ετεις φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών, ήρθαν αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη κατάσταση!
Οι φοιτητές μεταφέρθηκαν για τη διεξαγωγή του μαθήματος της Χημικής Θερμοδυναμικής στην αίθουσα του καινούργιου κτηρίου του τμήματος, μια αίθουσα υπερβολικά πολύ μικρή για τον όγκο των φοιτητών με αποτέλεσμα να υπάρξει συνωστισμός ενώ περισσότεροι από 30 φοιτητές παρακολουθούσαν καθήμενοι στο πάτωμα ή όρθιοι!
Την ίδια ώρα οι φοιτητές του 3ου έτους του Τμήματος άλλαξαν 3 φορές αίθουσα για το μάθημα των Χημικών Διεργασιών γιατί είτε δεν υπήρχε χωρος για όλους τους φοιτητές είτε διεξαγόταν μάθημα άλλου ετους ή άλλου τμήματος!
Οι φοιτητές έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας ! Αγωνιζόμαστε εδώ και 1 χρόνο για το ασφαλες άνοιγμα των σχολών, διεκδικήσαμε μετρα προστασίας με υποδομές, αίθουσες, προσωπικό καθαριότητας, καθηγητές! Η κυβέρνηση όμως επιλέγει όμως να “κάνει τον κινέζο ” , να αγνοεί τα αιτήματά μας και να μην παίρνει στην πράξη κανένα ουσιαστικό μέτρο!
Μήπως δεν ήταν αρκετός 1,5 χρόνος για να προετοιμάσει το άνοιγμα  ;  Ήταν αρκετός πάντως για να φέρει 2 αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και να υποβαθμίσει κι άλλο τις σπουδες μας .
Μήπως δεν ειχε λεφτά; Είχε πάντως 30 εκατ για την πανεπιστημιακή αστυνομία και για να “ενισχύσει”  τα κερδοφόρα ερευνητικά προγράμματα.
Μήπως δεν υπάρχουν οι υποδομές; Θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την τεράστια κτιριακή περιουσία των Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και του Δημοσίου για να κάνουμε μάθημα χωρισμένοι σε τμήματα, αλλά  θελουν να τα “αξιοποιούν” επιχειρηματικά για να βγάλουν κέρδη.
Ως εδώ !
Είναι στο χέρι μας μέσα απο το φοιτητικο μας σύλλογο  να παλέψουμε για να κρατήσουμε τα πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή.
Καλούμε σε κινητοποίηση στο Τμήμα των καθηγητών στις 9.30 στο μεταβατικό κτήριο.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!