Με επιστολή τους προς την διοίκηση  και τα μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων προχωρά οι κυρίες Βάσω Μέγα και Αλεξάνδρα Μπέγκα,εκ μέρους της παράταξης “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”καταγγέλλουν ότι το ΔΗΠΕΘΕ προχώρησε σε απευθείας ανάθεση, για  χρηματοδότηση της παραγωγής του έργου «Από γιορτή σε γιορτή: Η Πασκαλιά της Λευτεριάς»,με προϋπολογισμό 42.480,34 ευρώ.Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

“Κυρία Πρόεδρε, Αγαπητά μέλη του Δ.Σ.

Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε από τη Διαύγεια για την απόφαση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, να εγκρίνει την χρηματοδότηση της παραγωγής του έργου «Από γιορτή σε γιορτή: Η Πασκαλιά της Λευτεριάς» του γνωστού Ηπειρώτη Χ. Χρηστοβασίλη, με προϋπολογισμό 42.480,34 ευρώ.

Η απόφαση αυτή ως συνέχεια πρότασης της Τριμελούς Επιτροπής, η οποία συστήθηκε με απόφαση (5-2-2021, θέμα 8) του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ δεν έτυχε της έγκρισης του Δ.Σ. του θεάτρου ως όφειλε.

Είναι ξεκάθαρο πως η Επιτροπή αυτή έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ενώ δεν νοείται να λαμβάνει η Πρόεδρος αποφάσεις για απ’ ευθείας αναθέσεις , πόσο μάλλον όταν αυτές ανέρχονται σε ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ.

Αναρωτιόμαστε από πού προβλέπεται αυτή η διαδικασία, αλλά ακόμα περισσότερο γιατί απαξιώθηκε με αυτόν τον τρόπο το Διοικητικό Συμβούλιο;

Πόσο ακόμη μπορούν να γίνουν ανεκτές τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που πληγώνουν βάναυσα έναν θεσμό όπως το ΔΗΠΕΘΕ;

Είναι η αρχή μιας τακτικής που η κ. Πρόεδρος θα υιοθετήσει από εδώ και στο εξής και για άλλα θέματα του θεάτρου, υποκαθιστώντας ουσιαστικά τη λειτουργία του Διοικητικού του Συμβουλίου;

Δυστυχώς, το ήθος και το ύφος της νέας δημοτικής αρχής έχει γίνει πια ξεκάθαρο σε όλους μας και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το ΔΗΠΕΘΕ ως ένας επίσημος φορέας Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, οφείλει να διοικείται με γνώμονα τη διαφάνεια.

Ειδικά η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα, πως εκπροσωπώντας έναν τέτοιο Φορέα όφειλε να λειτουργεί ενωτικά, σεβόμενη τα θεσμικά όργανα.

Με εκτίμηση

Βασιλική Μέγα

Αλεξάνδρα Μπέγκα”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!