Στα πλαίσια του εορτασμού της Πανελλαδικής Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, την 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού και Μητρότητας η οποία πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 30 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας λίγων μητέρων να βοηθούν εθελοντικά άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο, χωρίς ομιλίες, εταιρείες ή δημόσιους φορείς. Αυτή η πρωτοβουλία, εξελίχθηκε σε ένα πανελλήνιο δυναμικό δίκτυο με χιλιάδες μέλη και συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (https://www.facebook.com/thilazo ).

Φέτος λοιπόν γιορτάσαμε τη συνάντηση και την κατάκτηση γνώσης, καθότι, όπως λέει το γνωμικό, «η γνώση είναι δύναμη». Δεν υποστηρίζουμε ότι μια μητέρα ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει και ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει δημόσια. Υποστηρίζουμε την ίδια τη μητέρα ώστε να ΜΠΟΡΕΙ να επιλέξει και να πραγματοποιήσει την επιλογή της.

Για τα Ιωάννινα την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η τοπική ομάδα «Ιωάννινα : Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» (https://www.facebook.com/groups/ioannina.thilasmos ). Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Μαμάδες, μπαμπάδες, παιδιά, γιαγιάδες και όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές του μητρικού Θηλασμού, ήρθαν να ενημερωθούν και να αλληλεπιδράσουν και η προσέλευση του κόσμου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.

Οι θηλάζουσες μητέρες των Ιωαννίνων ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες σε κάθε γωνιά της χώρας και καταγράφηκαν δεκάδες θηλάζουσες μητέρες-μέλη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!