Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε το εγχείρημα αντικατάστασης κολώνας του ηλεκτρικού με φωλιά λευκών πελαργών !!!!
Στις 19/04/2021 ο Φορέας ενημερώθηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ Ιωαννίνων ότι έπρεπε άμεσα να αντικατασταθεί κολώνα στην περιοχή του Επισκοπικού όπου υπήρχε φωλιά πελαργού, καθώς η κολώνα είχε πάρει φωτιά και υπήρξε μεγάλη βλάβη. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση της κολώνας από εργολάβο της ΔΕΔΔΗΕ Ιωαννίνων, η οποία διήρκησε σχεδόν πέντε (5) ώρες.
Η φωλιά των πελαργών μεταφέρθηκε με μεγάλη προσοχή στο έδαφος, αφού προηγουμένως απομακρύνθηκαν τα αυγά των πελαργών και τοποθετήθηκαν σε ζεστό μέρος, και με την ολοκλήρωση των εργασιών η φωλιά και τα αυγά επανατοποθετήθηκαν στην θέση τους. Η επιτυχία του εγχειρήματος πέρα από την αποκατάσταση της βλάβης και την επιτυχή επανατοποθέτηση της φωλιάς κρίθηκε ένα μήνα αργότερα, όταν εκκολάφθηκαν τα τρία (3) από τα τέσσερα (4) αυγά της φωλιάς!!!!
“Ευχαριστούμε θερμά την ΔΕΔΔΗΕ Ιωαννίνων για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για την προστασία της βιοποικιλότητας, τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε στην συγκεκριμένη περίπτωση και την άψογη συνεργασία.”,αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!