Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων από την Κρήτη για σχολικές εκδρομές αλλά και άλλα εκδρομικά πακέτα από την Κρήτη στο Νομό Ιωαννίνων και στην Ήπειρο, όπως εκφράστηκε κατά την εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο «Σχολικός και Χειμερινός Τουρισμός», που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο.

Το παρών εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων έδωσε στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Σουρέλης, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και τους παρουσίασε τους προορισμούς του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων ήταν μεγάλο τόσο για τις σχολικές εκδρομές όσο και μεμονωμένα τουριστικά πακέτα αλλά και ευρύτερες συνεργασίες (π.χ. προσέλκυση τουριστών από το Ισραήλ). Όπως αναφέρθηκε από τους πράκτορες, η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων-Ηρακλείου θα διευκολύνει εξαιρετικά τις τουριστικές μετακινήσεις και ειδικότερα τις σχολικές εκδρομές, όμως σημαντικό είναι να εκτελούνται δρομολόγια από μεγάλα αεροσκάφη, για να μπορούν να εξυπηρετήσουν και τους αντίστοιχους αριθμούς μαθητών. Στα θετικά της εκδήλωσης, προσμετράται και η δημοσιότητα που έλαβε ο Νομός Ιωαννίνων και η Ήπειρος ως τουριστικοί προορισμοί από τα ΜΜΕ της Κρήτης, διότι προσελκύουν  μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, 12 μήνες το χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο Νομός Ιωαννίνων όσο και η Κρήτη αποτελούν προορισμούς με έντονο πολιτισμικό ενδιαφέρον και σημαντικό μέρος της τουριστικής τους κίνησης βασίζεται στις εκπαιδευτικές εκδρομές. Παράλληλα, με την έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης θα μπορεί να γίνει πιο εύκολα συνδυαστικός τουρισμός μεταξύ των περιοχών με ελκυστικά πακέτα που θα περιλαμβάνουν τα ιδιαίτερα στοιχεία των δύο προορισμών (city break, βουνό, θάλασσα, υπαίθριες δραστηριότητες, χαλάρωση, γαστρονομία, μουσεία, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία κ.ά.).

Τέλος η ΕΞΝΙ ευχαριστεί την Περιφέρεια Ηπείρου για την φιλοξενία που της παρείχε.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!