Αν δεν βρισκόμασταν στο καλοκαίρι του 22, ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η παρουσίαση ενός βιβλίου, σαν αυτό του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον τίτλο “ Στο κόκκινο σακίδιο”, από τον Δήμαρχο της πόλης Μωυσή Ελισάφ δεν θα έδινε τροφή για πολλά σχόλια και διατύπωση πολιτικών σεναρίων.

Θα ήταν μια συνηθισμένη περίπτωση, όπου σε μια παρουσίαση του βιβλίου του ο συγγραφέας καλεί και πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους  για να λάβουν μέρος στην παρουσίαση και αυτοί ανταποκρίνονται από ευγένεια και στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού.

Όμως με τις πολιτικές ζυμώσεις στα Γιάννενα, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023, να είναι έντονες και με το πλούσιο και τραυματικό για τον ΣΥΡΙΖΑ παρασκήνιο των εκλογών του 2019, η παρουσίαση ενός καθαρά πολιτικού βιβλίου από τον φιλοκυβερνητικό Δήμαρχο με συμπαρουσιαστή τον Χρήστο Μαντά, είναι ένα γεγονός που από μόνο του ιντριγκάρει όσους έχουν σχέση με τα τοπικά πολιτικά δρώμενα.

Ευλόγως πολλοί θα σκεφτούν πολλά  με την συμμετοχή του κ. Ελισάφ στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Τσακαλώτου, όταν μάλιστα βοά η πόλη για τις υπόγειες διαδρομές που τον συνδέουν  με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ στον Πανεπιστημιακό χώρο και τις αμοιβαίες αλληλοεξυπηρετήσεις, που είχαν ως αντάλλαγμα την υπόγεια στήριξή του.

Και καλά ο Δήμαρχος το προσωπικό του συμφέρον εξυπηρετεί, παρουσιάζοντας το βιβλίο του κ. Τσακαλώτου και κλείνοντας πονηρά το μάτι σε ένα εκλογικό ακροατήριο από όπου άντλησε αποφασιστικούς για την εκλογή του ψήφους στις προηγούμενες εκλογές.

Τα στελέχη όμως του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, όπως  ο κ Μαντάς με την ομάδα της Ομπρέλας αλλά και ο ίδιος ο κ.Τσακαλώτος δεν αντιλαμβάνονται ότι, καλώντας τον φιλοκυβερνητικό δήμαρχο στην παρουσίαση του βιβλίου “στο κόκκινο σακίδιο”, αντικειμενικά πυροδοτούν έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας στο κόμμα τους και ότι μπαίνουν ουσιαστικά στο γαλάζιο σακίδιο του κ. Ελισάφ, εξυπηρετώντας τους πολιτικούς του στόχους;

Εκτός και αν αυτός είναι τελικά ο στόχος τους…

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!