Τις δικές της… δάφνες για το έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων που μπαίνει σε τροχιά κανονικής λειτουργίας, διεκδικεί η παράταξη “Γιάννενα Νέα Εποχή”, με αφορμή την προχθεσινή παρουσίαση του έργου εκ μέρους της δημοτικής αρχής και τη σχετική δήλωση του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα.

Η παράταξη της πρώην δημοτικής αρχής ζητά “σεμνότητα” από τη νέα διοίκηση του Δήμου και αναγνώριση της συνεισφοράς του καθενός για το κομμάτι που συνέβαλε σε ένα έργο, ενώ επαναλαμβάνει αιχμές για τις καθυστερήσεις στην έναρξη υλοποίησης του μεγάλου έργου, από τη διοίκηση Μπέγκα την περίοδο 2014-2019.

Η ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Νέα Εποχή” αναφέρει τα εξής:

Η υλοποίηση του έργου της επέκτασης των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, ενός τεράστιου έργου για το μέλλον της πόλης μας, ολοκληρώνεται εντός του Ιουνίου, μετά από μια πορεία δεκατριών και πλέον ετών.

Το έργο αυτό από μόνο του δεν θα έλυνε το πρόβλημα της επεξεργασίας των λυμάτων της πόλης αν δεν συνδυαζόταν και με τα ήδη συμβασιοποιημένα έργα της αποκατάστασης των εγκαταστάσεων του παλαιού βιολογικού καθαρισμού, της ενεργειακής αναβάθμισης των αντλιοστασίων λυμάτων αλλά και της ξήρανσης και εκμετάλλευσης της παραγόμενης λυματολάσπης.

Όλα αυτά δεν μπορεί παρά να προκαλούν χαρά σε κάθε δημότη , αφού το θέμα της διαχείρισης των λυμάτων δεν θα απασχολεί πλέον την πόλη μας για 30 περίπου χρόνια .

Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε την προκλητικά μεροληπτική δήλωση του κ. Δημάρχου ο οποίος φρόντισε να «ξεχάσει» τη συμβολή όλων των άλλων δημοτικών αρχών στην υλοποίηση έργου.

Των δημοτικών αρχών προ του 2014 αλλά κυρίως της δημοτικής αρχής της περιόδου 2019-2023, όταν ουσιαστικά ξεκίνησε αλλά και ουσιαστικά τελείωσε το έργο της επέκτασης του βιολογικού.

Απλώς να θυμίσουμε στο κ. Μπέγκα ότι επί των ημερών του το έργο αρχικά απεντάχθηκε από τη χρηματοδότηση και επανεντάχθηκε μετά κόπων και βασάνων ενώ όταν ανέλαβε η δική μας δημοτική αρχή δεν υπήρχε σύμβαση για την εκτέλεσή του.

Με άλλα λόγια στα πέντε χρόνια της θητείας του, σε πέντε ολόκληρα χρόνια, αυτό που κατάφερε ήταν να απενταχθεί το έργο, να μειωθεί ο προυπολογισμός του κατά την επανένταξη και να μην καταφέρει να το συμβασιοποιήσει. Τόσο απλά!

Για δε την κατάσταση του παλαιού βιολογικού καλύτερα να μη μιλήσει κανείς αφού ουδέποτε στο παρελθόν είχε γίνει η παραμικρή συντήρηση και ουσιαστικά βρισκόταν υπό κατάρρευση. Λίγη σεμνότητα από τον κο Δήμαρχο δεν θα έβλαπτε!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!