Υπήρξε από τα πρώτα Ζαχαροπλαστεία της πόλης και για χρόνια ήταν σημείο αναφοράς για την Γιαννιώτικη κοινωνία στην ιστορική οδό Αβέρωφ, δεσπόζουσα οδό αγοράς και κίνησης. Ξεκίνσηε σαν οικογενειακή επιχείρηση το 1920. Τεχνίτες της επιχείρησης εκπαιδεύονται στην πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους στα “Ηνωμένα Βουστάδια” και φέρνουν στα Γιάννενα το “Μιλφέιγ της Βασιλικής αυλής”, από τα περιζήτητα γλυκά των Τριανταφύλλου.

Το ζαχαροπλαστείο γνωρίζει μεγάλη φήμη και το 1948-49 ο γιός Νίκος Τριανταφύλλου ανοίγει την δική του επιχείρηση. Το εργαστήριο ήταν ιδιόκτητο και αρχικά στεγαζόταν στην οδό Σαμουήλ και αργότερα στα Αμπελάκια σε μια οικοδομή 1000τμ με σύγχρονο εξοπλισμό και απασχόληση εργατικού δυναμικού.

Το 1981 η επιχείρηση διευρύνεται. Περνά στους δύο γιούς του Νικολάου Τριανταφύλλου, Σωτήρη και Γρηγόρη. Από τα πέρατα της ελληνικής επικράτειας σταθμέυουν για τα μπακλαβαδάκια και τα γλυκά κουταλιού Τιρανταφύλλου μοναδικά σε ποιότητα και γέυση.

Από το 2003 ο Σωτήρης Τριανταφύλλου αποχωρεί από την οικογενειακή επιχείρηση και το ζαχαροπλαστείο της Αβέρωφ. Η νέα επιχείρηση βρίσκεται τώρα στα χέρια του νεαρού Νίκου τριανταφύλλου, -4η γενιά Τριανταφύλλου.
Το σύγχρονο πλέον ζαχαροπλαστείο βρίσκεται στο 10οχλμ Ιωαννίνων – Αθηνών σε ένα χώρο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ιδιαίτερη αισθητική που να συνδυάζει την πέτρα με νέα δομικά στοιχεία.

Δεκάδες Γιαννιώτες επισκέφθηκαν χθες Σάββατο-πρώτη μέρα λειτουργίας του-το νέο  Ζαχαροπλαστείο Ν.Τριανταφύλλου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων στην Αβέρωφ 1.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του καταστηματος, υπήρξαν διάφορα happenings που θα μεταδόθηκαν  ζωντανά από τον Kiss 91,1

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!