“O Εμπορικός σύλλογος Ιωαννίνων χαιρετίζει τους επαγγελματίες της εστίασης, που συμμετείχαν καθολικά στο κλείσιμο των καταστημάτων την Τρίτη 16/11, στα Γιάννενα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Δώσαμε δυναμική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης. Από κοινού δηλώσαμε: Ως Εδώ! Δεν θα γίνουμε αποδιοπομπαίος τράγος για να μας φορτώσετε τις ευθύνες, για το 4ο κύμα της πανδημίας που επελαύνει.

Δεν διαδίδουμε τον κορονοϊό, ούτε ευθυνόμαστε για την πίεση στο σύστημα Υγείας, δεν μπορούμε να κλείσουμε την πανδημία έξω από το μαγαζί μας. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, γιατί η κυβέρνηση έκανε ελάχιστα μέχρι σήμερα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των μεγάλων εργασιακών χώρων, όπου συνωστίζεται μεγάλος αριθμός του πληθυσμού και αποτελεί ίσως τον βασικότερο παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας.

Στείλαμε στο καλάθι των αχρήστων την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει “κόντρα” μεταξύ των επαγγελματιών της εστίασης και των άλλων κλάδων.

Ξέρουμε καλά ότι βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι! Δυο χρόνια με την πλάτη στον τοίχο, ανεξαρτήτως κλάδου, προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, φορτωμένοι με τα βάρη που γέννησε η κυβερνητική πολιτική. Αναδουλειά και lockdown, αβάσταχτη φορολογίαχρέη βουνό που λήγουν, ακρίβεια σε πρώτες ύλες, Ενέργεια και είδη λαϊκής κατανάλωσης που κατατρώει ό,τι απέμεινε από το εισόδημα, φόβο μην αρρωστήσουμε και αναγκαστούμε να κλείσουμε και μείνουμε χωρίς εισόδημα αφού δεν υπάρχει η παραμικρή αποζημίωση.

Τα κυβερνητικά στελέχη δεν μας ξεγελούν διαφημίζοντας τα δισ. των χρηματοδοτήσεων.

Γνωρίζουν και γνωρίζουμε ότι αυτά τα καρπώθηκαν, όπως και τη μερίδα του λέοντος του τζίρου του τελευταίου διαστήματος, λίγοι, οι μεγάλοι παίχτες. Οι μικροί, όσοι από εμάς κατάφεραν να ενταχτούν στα περιορισμένα κυβερνητικά μέτρα, είδαν τα “βοηθήματα” να εξανεμίζονται στα μπιλιέτα της εφορίας, των ταμείων και των τραπεζών.

Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση και τα στελέχη της τις κουτοπονηριές. Η αγωνία και η αγανάκτηση των επαγγελματιών φουντώνουν από τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της επόμενης μέρας. Δεν σβήνουν με στημένες πιρουέτες και εναγκαλισμούς στο Σύνταγμα, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που κάνουν τα λιοντάρια στα γραφεία τους, αλλά διαγκωνίζονται για το ποιος θα βγάλει πρώτος την καλή φωτογραφία μόλις δουν υπουργό. Στην ίδια κατεύθυνση και τοπικά, το επιμελητήριο Ιωαννίνων και η ΟΕΒΕ.

Τους προσπερνάμε, στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος. Για μέτρα που θα μας επιτρέψουν να ανασάνουμε, όπως η κατάργηση προστίμων, η διαγραφή χρεών σε εφορία, τράπεζες, δήμους (και αυτών της επιστρεπτέας προκαταβολής), η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, η επανένταξη στο αφορολόγητο και η επιδότηση των αυξήσεων στην Ενέργεια.

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες να ενώσουν τη φωνή τους ανεξαρτήτως κλάδου! Μαζί ακουγόμαστε πιο δυνατά. Συνεχίζουμε…!!!”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!