“Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος, πραγματοποίησε χθες πολιτική ομιλία με τίτλο:  “Η Αυτοδιοίκηση ως , << Αιχμή του Δόρατος >> των Εθνικών Εκλογών “. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και η πρώτη 65 υποψήφι της παράταξης στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κύριος Ριζόπουλος:

“Ευχαριστώ. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Και παρακαλώ για άλλο ένα δυνατό χειροκρότημα γι’ αυτή την υπέροχη ομάδα που μόλις παρουσιάσαμε! 

Είναι μεγάλη στιγμή για την Ήπειρο αυτή.

Είναι τιμή και μεγάλη ευθύνη για τους Ορίζοντες Ηπείρου.

Ναι, είμαστε εμείς που βγαίνουμε μπροστά με ψηλά το κεφάλι!

Βγαίνουμε μπροστά με την πρώτη ομάδα των  υποψηφίων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της μεγάλης Αλλαγής στην Ήπειρο.  

Υπέροχοι άνθρωποι, αποτελεσματικοί συνεργάτες, ισχυρή ομάδα!

Είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή και για μένα προσωπικά. 

Οι Ορίζοντες Ηπείρου δεν είναι ο Ριζόπουλος. Εγώ έκανα το πρώτο βήμα.  Όλα ξεκινούν με ένα βήμα. Ακόμη και το πιο μεγάλο ταξίδι. 

Τώρα, Ορίζοντες Ηπείρου είμαστε όλοι εμείς, μαζί!

Σας ευχαριστώ, που αφήσατε τις υποχρεώσεις σας, για να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μου. Εισπράττω την αγάπη, και τη στήριξή σας, σε αυτό το δύσκολο, αλλά και όμορφο αγώνα, που δίνουμε όλοι εμείς μαζί! 

Με αυτή τη δύναμη προχωράμε μπροστά. Και θα το πάμε μέχρι τέλους. Μέχρι να απελευθερώσουμε την Ήπειρο από τα δεσμά της τυραννίας των «συστημάτων», των «αυλικών», των «παραγονταραίων»  και των «πελατών».  

Το 10%  του 2019  έγινε  η «καλή μαγιά» της αλλαγής που έχει ανάγκη η Ήπειρος για να ξεφύγει από το περιθώριο που την έχουν καταδικάσει διαπλεκόμενα κατεστημένα δεκαετιών. 

Την ώρα που όλος ο κόσμος αλλάζει,  η δική μας «μαγιά» άρχισε να φουσκώνει. Γίναμε ένα πραγματικό κίνημα πολιτών μέσα από τα σπλάχνα της ίδιας της κοινωνίας. Από τους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν ένα θέατρο σκιών που στερεί το ψωμί των οικογενειών τους και το μέλλον των παιδιών τους. 

Το μήνυμά μας  σαρώνει πλέον όλη την Ήπειρο από τη μια άκρη ως την άλλη. Μεταδίδεται στόμα με στόμα. Σπίτι – σπίτι. Γειτονιά – γειτονιά. Χωριό με χωριό. Κι αν το 2019 μοιάζαμε λίγο με συνωμότες της «Φιλικής Εταιρείας», σήμερα το πράγμα δεν κρύβεται. Η Αλλαγή στην Ήπειρο έχει ξεκινήσει και τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει.  

Η Αλλαγή είσαι εσύ ! 

Η Αλλαγή είμαστε εμείς. 

Η Αλλαγή είμαστε όλοι εμείς, μαζί! 

 

Θέλω λοιπόν να ευχηθώ Καλή Δύναμη σε όλους εσάς που από σήμερα βγαίνετε μπροστά με τη σημαία των «Οριζόντων»,  στις Περιφερειακές Ενότητες όλης της Ηπείρου.  

 Είμαστε Δύναμη Θετική. Δίνουμε έναν όμορφο και έντιμο αγώνα. Με προτάσεις, με θέσεις, με τεκμηριωμένη κριτική. 

Μην «τσιμπάτε» στις προκλήσεις αλλά μην αφήνετε τίποτα αναπάντητο. Αντιμετωπίστε τους με το πολιτικό ήθος που μας χαρακτηρίζει ως Παράταξη  και με την ευγένεια που έχουμε σαν άνθρωποι πολιτισμένοι. Μην μπαίνετε σε αντιδικία όταν προσπαθούν να απαξιώσουν την προσπάθειά μας για Αλλαγή, για μια Νέα Εποχή στην Ήπειρο. Για να υπάρχουν ανοιχτοί ορίζοντες για τους Ηπειρώτες. 

Μην ασχοληθείτε ούτε με τις μικρότητες ούτε και την παραπολιτική. Η κριτική μας στο καθεστώς Καχριμάνη είναι και θα είναι μέχρι το τέλος της,  πάντα πολιτική. Προσωπικά,  δεν θα με ακούσετε, ούτε να απαντάω στη λάσπη με λάσπη, ούτε να διχάζω, ούτε να ρίχνω το επίπεδο της αντιπαράθεσης, ακόμη κι όταν προκαλούμαι. 

Η απώλεια της ψυχραιμίας τους είναι η απόδειξη του φόβου τους. Συνειδητοποιούν πως η κλεψύδρα έχει γυρίσει ανάποδα. Κι επειδή πρόκειται για πραγματικό καθεστώς, μην περιμένετε πως θα περιμένουν να πέσουν με τα χέρια σταυρωμένα. Ούτε θα μας υποδεχθούν με ανθοδέσμες.  Θα καταφύγουν ξανά σε απειλές. Σε εκβιασμούς. Σε κατάχρηση εξουσίας. Τα ξέρουμε. Τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας. Αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Δεν μας κρατάει κανένας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Επιλέγουμε άλλον δρόμο.  Είμαστε ελεύθεροι, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε κίνημα που μεγαλώνει από τα κάτω προς τα πάνω. 

Πάνω απ’ όλα είμαστε περήφανες Ηπειρώτισσες και περήφανοι Ηπειρώτες. Με αυτή την περηφάνια θα δώσουμε τη μάχη μας μέχρι το τέλος. Με την αυτοπεποίθηση που μας δίνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Οριζόντων Ηπείρου, ενώνοντας ανθρώπους εγνωσμένης αξίας στο άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον τους, που αποφασίζουν την ενεργή συμμετοχή στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με μόνο κίνητρο την ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο τους.

Αυτή η ποιότητα των προσώπων φέρνει την Αλλαγή. Αφυπνίζει την Ηπειρώτικη κοινωνία. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Το γκρίζο θα ηττηθεί. Το μέλλον της Ηπείρου θα γίνει πιο φωτεινό, θέλει, δεν θέλει ο κ. Καχριμάνης και όσοι στοιχίζονται πίσω του. 

Δύναμη λοιπόν. Θετική δύναμη μέχρι τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Οκτώβρη. 

Η Αλλαγή είσαι εσύ ! 

Η Αλλαγή είμαστε εμείς. 

Η Αλλαγή είμαστε όλοι εμείς, μαζί!

Όμως, μέχρι τότε φίλες και φίλοι, θα έχουν μεσολαβήσει εθνικές εκλογές. Κι επειδή οι Ορίζοντες Ηπείρου δεν μασάνε τα λόγια τους και πολιτεύονται με ανοιχτά χαρτιά, θεώρησα υποχρέωσή μου παρουσιάζοντας την πρώτη ομάδα των υποψηφίων μας που αποδεικνύουν στην πράξη την πολυσυλλεκτικότητα,  την ανεξαρτησία και τον κινηματικό χαρακτήρα της παράταξής μας, να ξεκαθαρίσουμε και πως βλέπουμε τη σχέση μας με το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα. 

Ξεκινώ από την κεφαλή. Τον Πρωθυπουργό ! Σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Κοζάνη δήλωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τους Περιφερειάρχες που προώθησαν  το κυβερνητικό έργο. 

Ρωτώ ευθέως : Η ομηρία των χιλιάδων Ηπειρωτών σε συνθήκες φτωχοποίησης , αδιαφάνειας και διαπλοκής αποτελούν συστατικά κυβερνητικού οράματος για την Ήπειρο ; 

Η παραπομπή του κ. Καχριμάνη για παράβαση καθήκοντος είναι στήριξη κυβερνητικού έργου; Ποιού έργου και πώς ; 

Συνεχίζω ! Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν πολύ καλά  ότι μιλάω πάντα με γεγονότα και όχι με υποθέσεις. Ας συνεχίσουμε με χειροπιαστά παραδείγματα πολιτικής δυσαρμονίας και διαπλοκής . 

 Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι νέες τεχνολογίες ήταν στην κορυφή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων. Πήγα εγώ ο ίδιος και συνάντησα τον Πιερρακάκη και υπήρξε συμφωνία στην πρότασή μου για δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας και τεχνολογίας στα Γιάννενα, μιας κοινότητας νεοφυών επιχειρήσεων που θα μπορούσε να αναπτυχθεί με την επένδυση και την παρουσία μεγάλων παικτών της παγκόσμιας τεχνολογικής αγοράς. Μέρος της πρότασης αυτής ήταν και το Τεχνολογικό Πάρκο. 

Και που κατέληξε αυτή η συμφωνία; Υπονομεύτηκε κι απαξιώθηκε από τον κ. Καχριμάνη που ξέρει καλύτερα  κι από μένα και προφανώς και από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κι έφερε το έργο στα μέτρα του. Τσιμέντο και ντουβάρια. Με προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ,  όταν όλη η κτιριακή υποδομή του Τεχνολογικού Πάρκου θα μπορούσε να μην ξεπεράσει καν τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Προφανώς όχι μόνο από ασχετοσύνη για την τεχνολογία και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης ενός περιφερειακού πόλου καινοτομίας, αλλά και από καθαρή ιδιοτέλεια μέσω των εργολαβικών συμφερόντων που τον στηρίζουν και στηρίζονται από αυτόν. 

Ξέρει ο Πρωθυπουργός πως εννοεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό ο κ. Καχριμάνης; Συμφωνεί να σπαταληθούν 50 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 31 εκατομμύρια θα τα επωμιστεί στην πλάτη του ο Ηπειρώτης μέσω δανεισμού;

Ξέρει ο Πρωθυπουργός που στηρίζει τον κ. Καχριμάνη ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου έχει παραπεμφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των αναθέσεων δικηγορικών υποθέσεων της Περιφέρειας σε δικηγόρους άλλους από αυτούς που πληρώνονται με πάγια αντιμισθία από την Περιφέρεια; 

Ξέρει ο Πρωθυπουργός ότι η επένδυση στις ΑΠΕ, όπως στην περίπτωση  των φωτοβολταικών στη Θεσπρωτία,  γίνεται με οικογενειακούς όρους από τον κ. Καχριμάνη; 

Γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι ο κ. Καχριμάνης παράνομα παρενέβη υπέρ του υιού του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για να δοθεί έγκριση για το συγκεκριμένο έργο ; Γνωρίζετε πολύ καλά όσοι παρακολουθείτε ότι ήμουν και παρόν και γνωρίζει πολύ καλά ο κόσμος ότι μάλιστα τόλμησε να με απειλήσει γι΄ αυτή μου τη νόμιμη παρέμβαση ! Στη συνέχεια οι Ορίζοντες Ηπείρου απέστειλαν προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση , ζητώντας την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος. 

Ας μιλήσουμε για τη μεγαλύτερη απάτη : Γιάννενα Κακαβιά και σύνδεση Ιονίας οδού με Πρέβεζα !

Η αποτυχία Καχριμάνη πρωτίστως και της παρούσας Κυβέρνησης να δώσει λύση στο Γιάννενα Κακαβιά και τη σύνδεση της Ιονίας οδού στην Πρέβεζα . Τι έχει να πει ο Πρωθυπουργός και ο Περιφερειάρχης για την αποτυχία τους να δώσουν λύση σε αυτή τη θητεία στα ζητήματα αυτά; Στη μεν Πρέβεζα έχουμε συνεχείς αναβολές ολοκλήρωσης των μελετών και συνεχείς ακυρώσεις . Στα δε Γιάννενα Κακαβιά , μετά από δέσμευση της Κυβέρνησης ότι θα έχει δημοπρατηθεί το 2022 , έχουμε μπει στο 2023, όλοι γνωρίζουμε ότι τα χρήματα δεν υπάρχουν και παρατείνεται η δημοπράτηση του έργου διότι πολύ απλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι Περιβαλλοντικές μελέτες . Πριν από βδομάδες ο ίδιος επεσήμανα ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει η δημοπράτηση , διότι αυτού του είδους οι δημοπρατήσεις είναι προεκλογικές εξαγγελίες . Όπως ακριβώς είχε γίνει στο Καστέλι παλιότερα από τον κ. Σουφλιά . Δηλαδή τι κάνουμε ; Δημοπρατούμε το έργο αλλά δεν έχουμε όλα τα δεδομένα ολοκληρωμένα για να ξεκινήσει . Έχει καθυστερήσει 10ετίες, έχει ήδη καθυστερήσει 3 θητείες, έχει αναβληθεί  και θα ξανααναβληθεί. Άρα και εδώ ο εμπαιγμός των Ηπειρωτών είναι κομμάτι του Κυβερνητικού έργου ; 

Και κάτι ακόμη. Ξέρει ο Πρωθυπουργός για το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Λούρο; Κι αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε οι επιθεωρητές που έστειλε ο καθ’ύλην αρμόδιος υφυπουργός ο κ. Αμυράς. Ποιον πιστεύει ο Πρωθυπουργός; Τον υφυπουργό του ή τον κ. Καχριμάνη; Και επίσης, μήπως τελικά η αδιαφορία για το Λούρο δεν είναι παρά η άλλη όψη της ιδιωτικοποίησης του νερού; 

 Εδώ τώρα θα σας κουράσω με την αντιπαραβολή δύο διαφορετικών πολιτικών ! Θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή ! Την Παρασκευή ήρθε προς ψήφιση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος η έγκριση των Περιβαλλοντικών μελετών για έναν κόμβο ύψους 7.000.000 ευρώ . Ας δούμε τα δεδομένα. Πρώτον στον επίπεδο του σχεδιασμού . Δεν εννοείται να φτίαχνεται ένας κόμβος χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιακός σχεδιασμός . Συγκοινωνιακός σχεδιασμός για έναν κόμβο είναι εκείνος ο οποίος λαμβάνει υπόψη τα ζητήματα κυκλοφορίας και ασφάλειας τα οποία δημιουργεί  στο σύνολο και όχι να επικεντρώνεται  στο σημείο που φτιάχνεται . Δεν μπορεί δηλαδή να φτιάχνεις έναν κόμβο στη Νεοκαισάρεια και να μην έχεις μελετήσει τις επιπτώσεις από το Τέροβο , και πως αυτές διαμορφώνουν την κίνηση ακόμα και μέχρι την Ασφάκα . Συγκοινωνιακή μελέτη λοιπόν στην Ήπειρο δεν υπήρξε ποτέ . Ξαφνικά λοιπόν δημιουργήθηκε το άγχος για τις Περιφερειακές μελέτες . Πότε ; Εκ των υστέρων αφού ο κόμβος κατασκευάστηκε . Άρα τι ξέρουμε ; Δεύτερον , έχουμε πρόβλημα στρατηγικής . Τρίτον είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο ένας κόμβος φτιάχτηκε για να διευκολύνει τον κ. Νάτση και το EPIRUS PALACE και ο άλλος κόμβος 200 μέτρα μετά , διαμορφώνοντας την παλιά εθνική οδό σε σκοτώστρα, φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τον κ. Μπαρμπαγιάννη με το CESARIA. Ας προχωρήσουμε όμως  στην επόμενη πολιτική παρατήρηση και θα δείτε πως συνδέεται με τους κόμβους, ενώ ως πολιτική διαπίστωση είναι άσχετη. Παρατηρούμε, εν όψει εκλογών η Κυβέρνηση να προσπαθεί να μας πείσει ότι θα φέρει φυσικό αέριο . Έχουν σκάψει δρόμους για να περάσουν σωλήνες . Θα αναγκαστώ λοιπόν να χρησιμοποιήσω, κακώς , αλλά δε γίνεται αλλιώς, ένα μακάβριο παράδειγμα. Έχει δει κανένας να φτιάχνεται σιδηρόδρομος και να απλώνονται οι ράγες χωρίς να ξέρουν που ξεκινάνε και που καταλήγουν ; Τι είναι αυτό που τις  καθορίζει ; Το αυτονόητο, οι συνδέσεις με τους σταθμούς. Είδε κανείς από σας σταθμούς φυσικού αερίου οι οποίοι να συνδέονται από τη μια άκρη στην άλλη εκεί που υποτίθεται θα μπούνε σωλήνες ; Σας απευθύνω αυτή την απλή ερώτηση. Τι είναι λοιπόν αυτοί οι σταθμοί ; 

Οι σταθμοί λοιπόν είναι αποσυμπυκνωτές είναι εκείνοι που παραλαμβάνουν το φυσικό αέριο σε συμπυκνωμένη μορφή και το αποσυμπυκνώνουν για να διοχετευτεί  . Ξέρετε πόσο έχει ένας αποσυμπυκνωτής;  Έχει 150.000 ευρώ . Ξέρετε πόσο έχει, αυτό που έφερε για συζήτηση ο κ. Καχριμάνης την Παρασκευή;  7.000.000 ! Ξέρετε πόσους συμπυκνωτές θέλουμε για να ζεσταθεί όλη η Ήπειρος με φυσικό αέριο ; Γύρω στους 50 ! Όσους δηλαδή στοιχίζει ένας κόμβος ! Και πού ; Στο Επισκοπικό ! Εκεί όπου υπάρχει ήδη κόμβος  !  Άρα λοιπόν με την αντιπαραβολή αυτών των δυο θεμάτων βλέπει κανείς την κακοδιαχείριση , βλέπει τη σπατάλη  βλέπει τη διαπλοκή και βλέπει ότι τελικώς τα χρήματά μας στην Ήπειρο δε ξέρουμε να τα χρησιμοποιήσουμε , γιατι τα χρησιμοποιούμε για λάθος λόγους . Τόσο απλά ! 

Για το θέμα του φυσικού αερίου οι Ορίζοντες Ηπείρου παλεύουν χρόνια ! 

Λοιπόν για να τελειώνουμε με τα αστεία. Δεν ξέρω αν ο πρωθυπουργός ήξερε ή δεν ήξερε για τις παρακολουθήσεις, δεν ξέρω αν ήξερε ή δεν ήξερε για το ξεχαρβάλωμα του ΟΣΕ . 

Αυτό που ξέρω είναι ότι κινητοποιούνται ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ κάθε φορά που ο κ. Καχριμάνης βρίσκεται σε δύσκολη θέση και επιχειρούν να φρενάρουν τις συνέπειες εναντίον του. Πρώτος και καλύτερος σε ρόλο γραμματειακής υποστήριξης του Περιφερειάρχη , ευτελίζοντας πλήρως το ρόλο του ως Πρόεδρο της Βουλής, ο ίδιος ο κ. Τασούλας, ο οποίος αν ασχολείτο με την Ήπειρο, όσο ασχολείται με το να κάνει τηλέφωνα να υπερασπίζεται τον κ. Καχριμάνη και να μαζεύει τα αμάζευτα , η Ήπειρος θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση . Επιπλέον, με εντολή της η Κυβέρνηση, αποφάσισε να διορίσει Ιαβέριδες πολιτικούς γενικούς γραμματείς σε ρόλο γενικών γραμματέων αποκεντρωμένης διοίκησης σε όλη την Ελλάδα για να ελέγξει τα κακώς κείμενα των τοπικών της παραγόντων. Ο δικός μας Ιαβέρης έλαβε σαφή εντολή να μη συμβεί κάτι με τον κ. Καχριμάνη , το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ένα ξεγλίστρημα εκ νέου τύπου Πάτση , Νικολάου και Χειμάρα . 

Αυτή είναι η εντολή, συνεπώς δε βλέπω κανένα κυβερνητικό έργο που στηρίζει ο κ. Καχριμάνης , βλέπω μια Κυβέρνηση να στηρίζει τα προσωπικά συμφέροντα του κ. Καχριμάνη , των χορηγών του και των πελατών του.

Αυτό μπροστά στις κάλπες των εθνικών εκλογών ως υπεύθυνη κι ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη έχουμε την υποχρέωση να το πούμε στους πολίτες. Διότι οι πολίτες της Ηπείρου πρέπει να γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του κ. Καχριμάνη και της κυβέρνησης που τον στηρίζει, ώστε πίσω από το παραβάν να τα λάβουν όλα υπόψη. 

Διότι αν επιβραβεύεται η ασχετοσύνη, η αδιαφάνεια και η ιδιοτέλεια, κανείς μετά δεν θα μπορεί να πει «Ποτέ ξανά». Οι ρίζες της κακοδαιμονίας είναι ίδιες και ξεκινούν από την αντίληψη ότι η καρέκλα είναι λάφυρο. 

Οι Ορίζοντες Ηπείρου από το 2019 μέχρι σήμερα δείξαμε τη νέα αντίληψη που μας χαρακτηρίζει. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Τη δύσκολη στιγμή της πανδημίας βγήκαμε και πάλι μπροστά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών σε επίπεδο Περιφέρειας, προτείνοντας τη Δημιουργία Ειδικού Ταμείου Ανασυγκρότησης της Ηπείρου.  Δεν έγινε τίποτα. Όπως και πάρα πολλά άλλα ζητήματα με απόλυτα κρίσιμο χαρακτήρα για τον τόπο μας. 

Ανοίξαμε υπεύθυνα και τεκμηριωμένα όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Από τη σύνδεση της Ηπείρου με το δίκτυο φυσικού αερίου, που με πρόσφατη συνομιλία με την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τις έρευνες, απαιτήσαμε ότι εφόσον βρεθεί φυσικό αέριο, θα αναλάβουν τα κόστη δημιουργίας του δικτύου και της σύνδεσης των νοικοκυριών. Στην αγροτική παραγωγή ήμασταν εκείνοι οι οποίοι σε πρώτη φάση μέσα στον κορονοιό δρομολογήσαμε ειδικό πρόγραμμα επιδότησης από τα κονδύλια του covid από τα οποία προέκυπταν και οι επιστρεπτέες προκαταβολές για να αποζημιωθούν οι απώλειες στην Κλημεντίνη. Τα καταφέραμε και στο λογιστήριο του κράτους και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα καταφέραμε και σε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και για λόγους καθαρά πολιτικού φθόνου , καθότι δεν υπήρχε στήριξη από τους Τοπικούς Βουλευτές και τον Περιφερειάρχη, το πρόγραμμα εξέπεσε και  σταμάτησε εκεί. 

Δεύτερο παράδειγμα πρωτογενούς τομέα. Το καλοκαίρι παρουσιάσαμε πρόγραμμα επισιτιστικό για να καλυφθούν οι ανάγκες του καλαμποκιού για να σώσουμε την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, με κόστος μάλιστα κοστολογημένο στα 13.000.000 . Και αν δεν αρέσει το παράδειγμα του φυσικού αερίου που έφερα σε αντίστιξη με τον κόμβο, το επισιτιστικό πρόγραμμα το είχαμε κοστολογήσει 5.000.000 από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας και  έλειπαν 8.000.000 . Κατά βάση δηλαδή μας λείπανε τα χρήματα εκείνα, τα οποία ο κ. Καχριμάνης θέλει να τα δώσει σε έναν κόμβο. Λεφτά για κόμβους έχουμε ! Λεφτά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους δεν έχουμε . 

Αναδείξαμε το ζήτημα της συντήρησης όλων των γεφυριών της Ηπείρου που βρίσκονται σε κατάσταση οριακής επικινδυνότητας, προτείνοντας τη δημιουργία στη διακυβέρνηση μας ενός μητρώου γεφυριών, που θα καταγράψει την κατάσταση και τις ανάγκες για να μην πέσουν τα γεφύρια. Προωθήσαμε τις πολιτικές σε κεντρικό επίπεδο για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και την εκπροσώπησή τους μέσω της ψήφου των αποδήμων. Ακόμα προσπαθήσαμε να σώσουμε τις μεγάλες επενδύσεις ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας δεν είχαν ίντερνετ για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Έκανα προσωπική παρέμβαση στη ΔΕΗ και πέτυχα συμφωνία επίλυσης με την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών απλά ζητώντας από το δήμο Φιλιατών να εκδώσει τις σχετικές άδειες. Κυβέρνηση, τοπικός βουλευτής,  δήμαρχος και  περιφερειάρχης προτίμησαν το δικό τους δρόμο που οδήγησε τελικά  σε αδιέξοδο.  Να συνεχίσω με άλλα παραδείγματα από τον ΦΟΣΔΑ και τα σκουπίδια μέχρι τα διόδια που συνεχίζουν να πληρώνουν οι Γιαννιώτες. Ζητήματα τα οποία πρώτοι ανοίξαμε στην Ήπειρο.

Αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες από τις πάρα πολλές παρεμβάσεις και προτάσεις που κάνουμε καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια. Το κάνω για να αναδείξω δυο πράγματα. Πρώτον, δεν κρύβουμε τίποτα κάτω από το χαλί όπως και δεν αφήνουμε κανένα θέμα ξεχασμένο στο ράφι.

Δεύτερον, αποδεικνύουμε με γεγονότα πως θέλουν να  έχουν τα αυτιά τους κλειστά. Φοβούνται τη θετική πρόταση. Φοβούνται κάθε τι που δεν βγαίνει μέσα από τον δικό τους διαπλεκόμενο κόσμο. Φοβούνται την καθαρότητα των θέσεων και το θάρρος της αλήθειας. Παίζουν με τις λέξεις, παίζουν με τα ψέματα,  μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την αδιαφορία και την ιδιοτέλεια.

Ε, λοιπόν εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την «τάξη πραγμάτων» στην Ήπειρο. Ούτε στη γωνιά μας καθίσαμε, ούτε τα βρήκαμε κάτω από το τραπέζι με το καθεστώς Καχριμάνη.

 Η αλήθεια είναι πως τους αιφνιδιάσαμε. Δεν περίμεναν ότι με επιμονή θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ηπείρου. Συστηματικά, μεθοδικά, στοχευμένα. Ενώνοντας όλο και πιο πολλά χέρια, συνθέτοντας όλο και περισσότερες καλές ιδέες και τεκμηριωμένες προτάσεις. Γι’ αυτό και έχουμε πάντα τις πόρτες μας ανοιχτές σε κάθε σοβαρή και έντιμη συνεισφορά στον αγώνα να ανατρέψουμε το καθεστώς της συναλλαγής και να φέρουμε τη Νέα Εποχή της Αλλαγής.  Κι από αυτό το προσκλητήριο ευθύνης,  δεν εξαιρούμε κανέναν,  παρά μόνον όσους συνεχίζουν το «βάστα με να σε βαστώ»  για να διασωθούν πολιτικά. Όμως τον γκρεμό δεν θα τον αποφύγουν. Είναι τόσο βέβαιο όσο και ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή. 

Η Αλλαγή είσαι εσύ ! 

Η Αλλαγή είμαστε εμείς. 

Η Αλλαγή είμαστε όλοι εμείς, μαζί!

 

Βγαίνουμε λοιπόν σήμερα με δύναμη μπροστά, με δύναμη για την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες,  για να θέσουμε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώπιον των ευθυνών τους. Η κυβέρνηση και ο Περιφερειάρχης είναι αυτοί που είναι. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και με τα δυο χέρια μαζί κρατούν την Ήπειρο να πνίγεται κάτω από το νερό. Τα υπόλοιπα κόμματα τι λένε; Έχουν στρατηγική για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση; 

Εμείς δεν απεμπολούμε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξής μας. Ούτε απευθύνουμε πρόσκληση αθροίσματος των ποσοστών μας. Αυτές είναι «καφενειακές» λογικές από το παρελθόν. 

Το πλαίσιο της σύγκλισης που θα καθοριστεί είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Αν γίνεται για να μοιράσουμε καρέκλες δεν έχει κανένα νόημα. Αυτά τα κάνουν άλλοι και τα κάνουν καλύτερα. Εμείς έχουμε να μοιράσουμε μόνον ευθύνες για να κινηθούμε μπροστά. Τα κόμματα που θα επιλέξουν να συμφωνήσουν μαζί μας στην προγραμματική μας σύγκλιση θα πρέπει να είναι  έτοιμα για να αναλάβουν μαζί μας αυτές τις ευθύνες. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι συνομιλώ και με τα δυο κόμματα . ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ . Στη συνέχεια, όπως έχω επαναλάβει εφόσον καταλήξουμε σε ένα ορατό πλαίσιο αρχικής συμφωνίας τότε τα κόμματα μέσα από τις δικές τους διαδικασίες και χωρίς καμία δική μου ανάμειξη θα προχωρήσουν στις τελικές τους αποφάσεις. Η πρώτη μεγάλη ευθύνη όμως δεν ξεκινάει από τις συνομιλίες που κάνω για την προγραμματική σύγκλιση . Είναι η συζήτηση που θα κάνουμε από αυτό το βήμα τώρα, εγώ ως Ηπειρώτης ανοιχτά προς πάσα κατεύθυνση με τα τοπικά στελέχη των κομμάτων, είτε εκλεγμένοι είτε όχι , είτε μέλη της αυτοδιοίκησης είτε όχι , είτε άνθρωποι του παρασκηνίου είτε άνθρωποι του καφενείου . Και η αποσαφήνιση την οποία κάνω σήμερα είναι η εξής :  καμία προγραμματική σύγκλιση δεν έχει απολύτως καμία αξία αν οι τοπικοί παράγοντες σ ΄ αυτά τα κόμματα με τα οποία συνομιλώ , το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ , δεν συνειδητοποιήσουν ότι το έγκλημα του 2019 δεν μπορεί να επαναληφθεί. Δεν μπορείς να παραμερίζεις το κοινό καλό για τα ιδιωτικά σου συμφέροντα. Δεν μπορείς να  χρησιμοποιείς  την κομματική σου ταυτότητα για να στηρίζεις τα συμφέροντα του κ. Καχριμάνη  και να δημιουργείς συνειδητά την ψευδαίσθηση στην κοινωνία ότι η προσπάθεια είναι υπερκομματική … ότι ο κ. Καχριμάνης τάχα ηγείται ενός υπερκομματικού σχήματος. Δεν μπορούν πια αυτού του είδους οι πρακτικές να οδηγήσουν σε άλλη μια 5ετία, όπως αυτή που διανύσαμε, που είναι η χειρότερη 5ετία στην Περιφέρεια Ηπείρου και η χειρότερη 5ετία σε όλες τις Περιφέρειες στην Ελλάδα . Σε αυτές τις συμπεριφορές προσωπικά θα είμαι αμείλικτος . 

Προγραμματική σύγκλιση για την προγραμματική σύγκλιση εγώ δεν κάνω. 

Γιατί επέλεξα λοιπόν  να συζητήσω με τα κόμματα ; 

Πρώτα απ’ όλα, εμείς λέμε ότι τα κόμματα είναι θεσμικοί πυλώνες της λειτουργίας του πολιτεύματος. Όσο και αν μέσα από τραγικά γεγονότα όπως στα Τέμπη, φτάνουμε στο σημείο να τα αμφισβητούμε, οφείλουμε ως αυτοδιοίκηση να συζητάμε μαζί τους, πάντα σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση και την οποία εκπροσωπώ. Στην επόμενη βουλή θα πρέπει να ληφθούν σοβαρές νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λύνουν τα χέρια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για να προσφέρει αυτά που μπορεί. 

Συνεχίζω με την περιγραφή των όρων της προγραμματικής σύγκλισης . 

Οι Ορίζοντες Ηπείρου εισήγαγαν πρώτοι στο αυτοδιοικητικό λεξιλόγιο την έννοια της «περιφερειακότητας». Ολοκληρωμένος περιφερειακός σχεδιασμός συμπληρωματικών μεταξύ τους έργων και δράσεων ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δίνει οφέλη ανάπτυξης κι ευημερίας σε όλο το εύρος της Ηπείρου και όχι έργα για τα μάτια του κόσμου ή για τους πολιτικούς μας φίλους. 

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε επεξεργαστεί μετά από σοβαρή μελέτη και αξιολόγηση των δεδομένων, μια σειρά προτάσεων τις οποίες εκ των πραγμάτων πρέπει να τις βάλουμε στο τραπέζι του διαλόγου με τα πολιτικά κόμματα, ειδικά τώρα που πάμε σε εθνικές εκλογές.

Κακά τα ψέματα. Έχουμε ένα συγκεντρωτικό κράτος που νιώθει αλλεργία στις καλές και έξυπνες ιδέες, επιμένοντας να ακολουθεί την πεπατημένη του κομματικού ελέγχου και των πελατειακών σχέσεων με την αυτοδιοίκηση.   

Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε τις θέσεις των κομμάτων,  γιατί η ποιότητα της αυριανής κυβέρνησης θα κρίνει και την ποιότητα της αυτοδιοίκησης.

Υιοθετούν την πρότασή μας για την καθιέρωση Περιφερειακού Ακαθάριστου Προϊόντος; 

Συμφωνούν να υπάρχουν διευθύνσεις ΣΔΙΤ στις περιφέρειες ώστε  να μην χάνουμε απίστευτο χρόνο με τη μια και μόνη  ειδική γραμματεία που υπάρχει στο Υπουργείου Οικονομικών;

Αποδέχονται την ιδέα των περιφερειακών ΡΑΕ ώστε να υπάρχει περιφερειακός σχεδιασμός της ανάπτυξης των ΑΠΕ; 

Αντιλαμβάνονται την αξία ενός Επιτρόπου στις περιφέρειες που πέραν του ελέγχου της νομιμότητας των όποιων συμβάσεων, θα παρέχει και τη δυνατότητα ανάπτυξης χρηματοπιστωτικών προϊόντων,  όπως ομολόγων για παράδειγμα, ώστε να μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε πραγματικά μεγάλα έργα;

Αυτά είναι τα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε ενόψει των εθνικών εκλογών ώστε αύριο να ληφθούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να ανοίξουμε πραγματικά τους ορίζοντες της Περιφερειακής Διακυβέρνησης. 

Γι’ αυτό ακριβώς προτείνουμε την Προγραμματική Σύγκλιση. Για να συμφωνήσουμε σε μεγάλες θεσμικές τομές καθώς η Αυτοδιοίκηση μπαίνει στη μετά Κλεισθένη εποχή κι έχει μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Και για να το επιτύχει χρειάζονται νέες ισορροπίες μεταξύ κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης, οι οποίες αν θέλουμε να είμαστε σοβαρό κράτος πρέπει να αποτελέσουν στον προβλεπόμενο χρόνο και αντικείμενο συνταγματικής αναθεώρησης. 

Τώρα το πως αυτή η Προγραμματική Σύγκλιση στα μεγάλα μπορεί να εκφραστεί στις εκλογές για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι ζήτημα που έρχεται μετά. Το σημαντικό σε πρώτο χρόνο και ενόψει των εθνικών εκλογών είναι να υπάρξει συζήτηση για το τι κράτος και τι αυτοδιοίκηση θέλουμε. Επιδιώκουμε την προγραμματική Σύγκλιση για να βάλουμε τέλος στην απαξίωση της αυτοδιοίκησης και σε τελική ανάλυση σε απαξίωση της ίδιας της πολιτικής. Διότι ας μην γελιόμαστε. Αυτοδιοίκηση σημαίνει καθημερινή εφαρμοσμένη πολιτική στην πράξη. Κι αν αυτή η πολιτική δεν είναι αποτελεσματική και αξιόπιστη δεν μπορεί να κερδίσει και το ενδιαφέρον σοβαρών ανθρώπων να συμμετέχουν στα κοινά και να προσφέρουν την εμπειρία τους και τις ικανότητές τους. 

Αν θέλουμε λοιπόν να πάμε στο μέλλον και μάλιστα να πάμε ως κερδισμένοι και όχι να τρέχουμε ασθμαίνοντες και μονίμως ουραγοί, πρέπει να συμφωνήσουμε γι’ αυτά που πρέπει να κάνουμε. Γι’ αυτό και ανοίξαμε εγκαίρως τη συζήτηση για την προγραμματική σύγκλιση. Χωρίς αποκλεισμούς κανενός αλλά και χωρίς ατέρμονες διαδικασίες. 

Γι’ αυτό και εμείς συνεχίζουμε μεθοδικά και προγραμματικά. Κερδίζοντας μέρα μέρα την εμπιστοσύνη των Ηπειρωτών. Τουλάχιστον αυτών που δεν εθελοτυφλούν, που σκέφτονται χωρίς προκαταλήψεις και αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους. Κάθε μέρα αυτοί οι Ηπειρώτες γίνονται όλο και περισσότεροι. Και κανένας δεν μπορεί να προσποιηθεί πως δεν ακούει τη φωνή τους και πολύ περισσότερο τα πολιτικά κόμματα.  

Η Αλλαγή είσαι εσυ ! 

Η Αλλαγή είμαστε εμείς. 

Η Αλλαγή είμαστε όλοι εμείς, μαζί!

 

Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες, 

Το μήνυμα που βγαίνει μέσα από την σημερινή παρουσία σας είναι δυνατό και καθαρό. 

Και ως επαγγελματίας της επικοινωνίας μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι η σωστή στιγμή, για το σωστό μήνυμα. Αντέξαμε!  Γυρίσαμε το παιχνίδι κόντρα σε πολλές δυσοίωνες προβλέψεις και είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε τις δυνατότητες της Ηπείρου σε θετικές βεβαιότητες για την οικονομία και την κοινωνία της.  

Αυτό είναι το μήνυμα μας. Να αναδείξουμε το νέο πρόσωπο, μιας νέας Ηπείρου. Της Ηπείρου που προσπαθεί, που μαθαίνει, που εξελίσσεται και βελτιώνεται για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που φέρνει μαζί της μια νέα εποχή για την παγκόσμια οικονομία. Της Ηπείρου που μας κάνει περήφανους. 

Κρατάμε στα χέρια μας το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες του μέλλοντος. Αλλά και κλειδί που κλείνει έξω από την Ήπειρο τη βασανιστική αναπαραγωγή του παρελθόντος, από τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες συμπεριφορές, τις ίδιες νοοτροπίες, τα ίδια αδιέξοδα. 

Ο Αινστάιν είχε πει πως τρέλα είναι να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα.

Είναι η ώρα της σύγκρουσης με το παράλογο. 

Κάνουμε την Αλλαγή. Την Αλλαγή της λογικής. Για να πετύχουμε διαφορετικά αποτελέσματα από τη μιζέρια, την απομόνωση, την υποβάθμιση, τις χαμένες ευκαιρίες και τον προσωπικό πλουτισμό των επιτήδειων σε βάρος του λαού της Ηπείρου. 

Κάνουμε την Αλλαγή. Την Αλλαγή της Προσφοράς. Η θέση ευθύνης δεν είναι για να πάρεις, είναι για να δώσεις, για να προσφέρεις, για να ανταποδώσεις στην κοινωνία την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό σου. Επιτέλους ας ξαναφέρουμε στην επιφάνεια τον Ηπειρώτη που έχει συναίσθηση του χρέους του και γίνεται φωτεινό ιστορικό παράδειγμα εθνικής ευεργεσίας. 

Και τώρα αυτό θα κάνουμε. Η ευεργεσία μας προς την πατρίδα είναι να δείξουμε πως αν μπορεί η Ήπειρος να τα καταφέρει, μπορεί και όλη η Ελλάδα. 

Αν μπορεί η Ήπειρος, από το απόλυτο αουτσάιντερ να γίνει μαγνήτης επενδύσεων, να γεννήσει ευκαιρίες, να γίνει τόπος δημιουργικότητας για τα νιάτα της Ηπείρου και τα νιάτα όλης της Ελλάδας, τότε μπορούν όλοι. 

Έχουμε την τιμή να είμαστε πρωτοπόροι. Δεν υπάρχουν χνάρια για να πατήσουμε πάνω τους. Αλλά αυτή είναι η αποστολή της αληθινής ηγεσίας. Να ανοίγει το  δρόμο που δεν έχει  περπατήσει κανένας και να γίνουν με το παράδειγμά τους οι οδηγοί και για τους άλλους. 

Έτσι αντιλαμβάνομαι προσωπικά τη συμμετοχή μου στην πολιτική. Πολιτική δεν είναι η ταμπέλα ενός κόμματος. Πολιτική για μένα είναι η ευθύνη να κάνεις καλύτερη τη ζωή αυτών που εκπροσωπείς, έχοντας μαζί τους μια καθαρή σχέση ειλικρίνειας. Δημιουργούμε ένα νέο παράδειγμα Περιφερειακής Διακυβέρνησης. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία με σεβασμό και γι’ αυτό φροντίζουμε πάντα να έχουμε εφαρμόσιμες προτάσεις και τεκμηριωμένες θέσεις. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για όλα τα μείζονα ζητήματα του τόπου μας, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το βολικό άλλοθι του «δεν έχω καμία αρμοδιότητα». Και ταυτόχρονα, μελετάμε, σχεδιάζουμε, αξιοποιούμε δίκτυα επαφών και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Τα κάνουμε όλα αυτά  με το βλέμμα στο αύριο, ώστε έγκαιρα να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις της συγκυρίας και να θωρακίσουμε αναπτυξιακά τον τόπο μας μέσα σε ένα περιβάλλον μεγάλης αβεβαιότητας κι ανασφάλειας. 

Μακάρι αυτό το πρότυπο αυτοδιοικητικής λειτουργίας να βρει συνοδοιπόρους και συναγωνιστές αυτοδιοικητικούς σε όλη την Ελλάδα. Υγιείς δυνάμεις υπάρχουν παντού.  Το δικό μας καλό παράδειγμα είναι βέβαιο πως θα ανάψει το πράσινο φως στην αυτοδιοικητική έκφραση δυνάμεων που υπηρετούν τη σοβαρότητα και τη λογική, την ευθύνη και την αλήθεια, παντού σε όλη τη Χώρα. 

Κλείνοντας γιατί δεν θέλω να κουράσω με πολλά λόγια, θέλω να διαβεβαιώσω τους Ηπειρώτες πως με την εντιμότητα που υπηρετήσαμε τον ρόλο της αντιπολίτευσης που μας έδωσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με την ίδια ακριβώς εντιμότητα θα υπηρετήσουμε και στο τιμόνι της Περιφερειακής Διακυβέρνησης, εάν και εφόσον αυτοί το αποφασίσουν. Δεν υπόσχομαι ότι θα γίνω ο υπερήρωας CAPTAIN AMERICA αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω κάθε Ηπειρώτισσα και Ηπειρώτη πως θα εργαστώ για να βλέπουν αποτελέσματα και όχι για να ακούνε δικαιολογίες.  Γι’ αυτό και δεν θα υπάρχει ούτε μια μέρα που δεν θα κάνει η Νέα Περιφερειαρχή Αρχή κάτι καλό για την Ήπειρο. Κάθε μέρα. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Οι συνεργάτες μου με ξέρουν. Δεν κάθομαι ποτέ. 

Ούτε άλλοι άνθρωποι θα γίνουμε, ούτε κωλοτούμπες θα κάνουμε. Μια γλώσσα μιλάμε και είναι η γλώσσα της αλήθειας και της προσφοράς. Εμείς δεν θα πούμε για άλλη μια φορά πόσο άγρια είναι η θάλασσα, εμείς θα φέρουμε και θα δέσουμε με ασφάλεια το καράβι στο λιμάνι. 

Με τα μανίκια ψηλά και τα μάτια ορθάνοικτα θα σκύψουμε αμέσως πάνω από την όξυνση των διαρθρωτικών προβλημάτων της Ηπειρώτικης οικονομίας που δημιουργεί ένα επικίνδυνο αδιέξοδο για το οποίο η σημερινή Περιφερειακή Αρχή υπήρξε απολύτως ανέτοιμη να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Εξαντλήθηκε στη γνωστή πελατειακή διαχείριση χωρίς σχέδιο για το παρόν και το μέλλον κι άφησε όλα τα υπόλοιπα στην τύχη τους.    

Το Χθες ήρθε η ώρα να μας αδειάσει τη γωνιά. Είναι επικίνδυνο πλέον. Οι Ορίζοντες του Αύριο για πρώτη φορά ανοίγουν. 

Πάμε για τη μεγάλη Αλλαγή!  

Με αυτοδιοικητικό ήθος, με πάθος για την Ήπειρο και τηρώντας στο ακέραιο το λόγο μας. 

Απελευθερώνουμε την Ήπειρο από τα δεσμά του χειρότερου εαυτού της. Πρωτοπορούμε περήφανοι. Με σχέδιο για μια Νέα Εποχή στην Ήπειρο, με όραμα για μια Νέα Ελλάδα που θα κερδίζει το Αύριο με το σπαθί της και δεν θα επαιτεί για να συντηρεί ζωντανό το Χθες, το οποίο όπως απέδειξαν και τα Τέμπη είναι θανατηφόρα επικίνδυνο.  

Καλή Δύναμη σε όλες και όλους. 

Με την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση του Περήφανου Ηπειρώτη. 

Σας ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου. 

Καλό μας αγώνα!

Η Αλλαγή είσαι εσύ ! 

Η Αλλαγή είμαστε εμείς. 

Η Αλλαγή είμαστε όλοι εμείς, μαζί!”Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!