Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν η Νεανική Χορωδία και η Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Κόνιτσας υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Γιάννη Γαλίτη στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου 2022 στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων με τη συμμετοχή δώδεκα χορωδιών και φωνητικών συνόλων. Το φεστιβάλ διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου και οι δήμοι της Π.Ε. Ιωαννίνων. 

         Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Βυζαντινή Χορωδία Κατσαρείου Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, η Χορωδία Χορευτικού Συλλόγου Μετσόβου, ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού, το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών», το Χορωδιακό Σύνολο «Νέες Τέχνες» Ωδείου Ars Nova, η Χορωδία «Ανάσπαλτος Πατρίδα» Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, το Ηπειρωτικό Πολυφωνικό Σύνολο Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμας», η Χορωδία Κουτσελιού «Η παρέα μας», ο Σύλλογος Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού «Ήνορο» και η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου. 

      Εκ μέρους του Δήμου στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Κόνιτσας. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Φεστιβάλ, στους συμμετέχοντες και κυρίως στις χορωδίες του Δήμου μας που για μια ακόμα φορά μας έκαναν περήφανους, προσφέροντάς μας μοναδικές στιγμές μουσικής πανδαισίας. 

Από το Γραφείο ΔημάρχουΚοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!