Την Τρίτη 19 Ιουλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να προβεί στην πρόσληψη σαφώς μικρότερου αριθμού προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας (συγκεκριμένα “κόβονται” 40  καθαρίστριες πλήρους ωραρίου και άλλες 25 θα απασχολούνται με μειωμένο ωράριο), επικαλούμενη την έλλειψη αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων του covid19.

Ως ΣΕΠΕΝΙ εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας με τη συγκεκριμένη απόφαση εκφράζοντας το πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για καθαρά σχολεία που αποτελούν βασικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία τους. Σε μία εποχή που ο κορωνοϊός εξακολουθεί να είναι παρών, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών από Σεπτέμβριο τα προβλήματα θα είναι ανάλογα με αυτά των προηγούμενων ετών, η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να μειώσει το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων είναι  αδικαιολόγητη και επικίνδυνη. Ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι από το σχολικό έτος 2022 – 23 θα υπάρχουν σχολικές μονάδες που θα λειτουργούν μέχρι τις 17.30, έπειτα και από την σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας για την εξασφάλιση των απαιτούμενων συνθηκών υγιεινής στα σχολεία είναι επιβεβλημένη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων:

  • δηλώνει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στον αγώνα των σχολικών καθαριστριών.
  • Απαιτεί την άρση της συγκεκριμένης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και την πρόσληψη όλων των καθαριστριών που εργάστηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά εξασφαλίζοντας τις πλέον κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!