“Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων έστειλε σήμερα αναφορά στους Δήμους Ζίτσας και Ιωαννίνων αλλά και στην Τροχαία Ιωαννίνων και το ΣΕΠΕ, σχετικά με τη δοκιμαστική λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης. 

Η αναφορά του Συλλόγου έγινε ώστε να ενημερωθούν ότι με βάση τη νομοθεσία, τα οχήματα που φορτώνουν και μεταφέρουν τα container με τα συμπιεσμένα απορρίμματα από τους ΣΜΑ προς τη ΜΕΑ οφείλουν να τα οδηγούν χειριστές μηχανημάτων έργου και όχι οδηγοί.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία των ΣΜΑ με προσωπικό των Δήμων γιατί αν οι οδηγοί είναι λιγότεροι από τους απαιτούμενους, οι χειριστές μηχανημάτων έργου είναι τόσο λίγοι που πολλά δημοτικά μηχανήματα είναι παροπλισμένα επειδή δεν υπάρχουν χειριστές. Ταυτόχρονα όμως, εγείρεται σοβαρό θέμα για την ασφάλεια των εργαζομένων που δεν έχουν γνώσεις για να χειριστούν ένα μηχάνημα που θα φορτώσει ένα container βάρους 21 τόνων. 

Ο Σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ έχει τοποθετηθεί για το θέμα της λειτουργίας των ΣΜΑ, έχει αναφέρει πολλές φορές ότι οι ΣΜΑ έπρεπε να λειτουργούν εδώ και χρόνια με μόνιμο προσωπικό του ΦΟΔΣΑ. Ταυτόχρονα όμως έχει καταγγείλει τις πρακτικές ιδιωτικοποίησης που εφαρμόζουν από κοινού οι Δημοι, ο ΦΟΔΣΑ και η Περιφέρεια, που δεν προσλαμβάνουν εργαζόμενους για τη λειτουργία των ΣΜΑ ώστε να περάσει η διαχείριση απευθείας στους εργολάβους. Δήμοι και ΦΟΔΣΑ οφείλουν να προσλάβουν άμεσα μόνιμο προσωπικό για τη λειτουργία ΣΜΑ και να σταματήσουν να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας .

Γιάννενα 31 Μαρτίου 2023″

 

 Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!