“Οι εργαζόμενοι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστραςτου Δήμου Ιωαννιτών πάντα πληρωνόταν για τις υπηρεσίες τους σ’ αυτήν.
Μέχρι και το 2011 ο αριθμός των μουσικών που απασχολούνταν ήταν 50 άτομα.
Η απασχόλησή τους ήταν δωδεκάμηνη και αμείβονταν με μισθό ανάλογα με την κατηγορία στην οποία  ανήκαν.
Με τον ερχομό σας στην προεδρία  του Πνευματικού Κέντρου πραγματοποιήθηκαν, για οικονομικούς όπως επικαλεστήκατε λόγους, οι παρακάτω  αλλαγές:
Τα μέλη από 50 έγιναν 22 και οι  πρόβες από δύο εβδομαδιαίως έγιναν μία.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με τις αλλαγές στον τρόπο πρόσληψής μας (ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ) να μειωθεί ο μισθός μας κάτω κι από το 1/3 του προηγούμενου και να δίνεται πια όχι για 12 μήνες αλλά μόνο για 9.(ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: παίρναμε 270€ τον μήνα που με τις προαναφερθείσες αλλαγές έγιναν μόλις 80€)
Παρόλα αυτά εμείς παραμείναμε στις θέσεις μας και βοηθήσαμε για να μη διαλυθεί η Φιλαρμονική των 100 και πλέον χρόνων που βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες σ’ όλες τις σημαντικές στιγμές αυτής της πόλης.
Ωστόσο εσείς, πριν τη λήξη της θητείας σας ως Πρόεδρος  του Πνευματικού Κέντρου, παραβλέψατε τα οικονομικά πρόβληματα και φροντίσατε να κάνετε αρκετούς διορισμούς στη διοίκηση, αλλά ούτε έναν για θέσεις μουσικών και φυσικά  ούτε που προσπαθήσατε να τους επαναφέρετε στη προηγούμενη κατάσταση.
Η επόμενη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ αύξησε ξανά τον αριθμό των μελών σε 33, αύξησε τις πρόβες σε δύο εβδομαδιαίως, έφτιαξε καινούργιες στολές και όλα έδειχναν να ξαναπαίρνουν το δρόμο τους και να αισθανόμαστε ξανά ότι  αναγνωρίζεται η προσφορά μας στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Πόλης.
Έρχεστε λοιπόν ξανά εσείς, ως ΔΉΜΑΡΧΟΣ τώρα πια και επικαλεστείτε και πάλι οικονομικά προβλήματα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ (που φυσικά δεν τα δημιουργήσαμε εμείς) μειώνοντας για δεύτερη φορά τις πρόβες μας σε 1 την βδομάδα και τους μουσικούς σε 22, αφήνοντας εκτός μουσικούς που παρείχαν επί σειρά ετών τις υπηρεσίες τους σ’ αυτήν, ενώ τώρα πληρώνετε 2 αρχιμουσικούς διαθέτοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των σχεδόν 60000€. Συνάμα προσπαθείτε να στήσετε μια μικρή φιλαρμονική (ΜΠΑΝΤΙΝΑ) που θα σας απαλλάξει από την επαγγελματική μπάντα, που για λόγους που αγνοούμε μάλλον δεν  την συμπαθείτε καθόλου .
Η δημιουργία της ΜΠΑΝΤΙΝΑΣ  έχει δύο στόχους.
1.Εξυπηρετείται ο αρχιμουσικός που προσλαμβάνεται, του οποίου η σύζυγος  κατέβηκε ως υποψήφια μαζί σας στις εκλογές και
2.Θέτονται οι βάσεις για τη δημιουργία σε βάθος χρόνου μιας ερασιτεχνικής φιλαρμονικής  ορχήστρας με ελάχιστο κόστος λειτουργίας και με παιδιά-μουσικούς που που θα απασχολούνται από μεράκι, παρότι η πλειονότητα αυτών παλεύουν πολλά χρόνια και ελπίζουν κάποτε να γίνουν επαγγελματίες μουσικοί.
Κλείνοντας, να σας υπενθυμίσουμε ότι  όσοι ασχολούμαστε με λαχτάρα, δημιουργική τρέλα και “μεράκι”  και δίνουμε τον εαυτό μας και είμαστε οι καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουμε, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανταμοιβόμαστε οικονομικά γι’ αυτό, είτε αυτό είναι η μουσική, είτε η δημαρχία , είτε η ιατρική ….”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!