“Απαντάμε στην μονόπλευρη, εμμονική και υβριστική κριτική του ΠΑΜΕ για το Σωματείο μας και την ΠΙΝΔΟΣ τα παρακάτω:

Το σωματείο έχει στη δύναμή του 1.000 εργαζομένους και στηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία τους σε ποσοστό 90% και άνω, ενώ το ΠΑΜΕ παρ’ όλες τις δυναμικές κινητοποιήσεις του, δεν ξεπερνάει τους 30 ψήφους σε κάθε εκλογική διαδικασία. Τα μέλη του σωματείου μας είναι πραγματικοί εργαζόμενοι, με μόνιμη σχέση εργασίας, και όχι κατά φαντασία εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, όπως σε άλλα σωματεία από τα οποία αντλεί τη δύναμή του το ΠΑΜΕ. Το σωματείο μας έχει υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας με την ΠΙΝΔΟΣ, η οποία υπερβαίνει των συμβάσεων των 750 ευρώ (μεικτά) που διεκδικείτε, όπως λέτε, για τα δικά σας σωματεία.

Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν στην ώρα τους, τους μισθούς, τα δώρα και τα επιδόματα που προβλέπονται. Το ωράριο τηρείται κανονικά και οι όποιες υπερωρίες, λόγω φόρτου παραγωγής, καταβάλλονται σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία. Γνωρίζετε τί συνθήκες επικρατούν στην αγορά εργασίας και πως αμείβονται οι εκεί εργαζόμενοι ,τους οποίους εκπροσωπείτε όπως λέτε, αλλά δεν κάνετε τίποτα ουσιαστικό για αυτούς. Ούτε γνωρίζετε τίποτε για απολύσεις εργαζομένων που καθημερινά γίνονται στην περιοχή μας σε άλλες επιχειρήσεις. Είστε μια καθαρά κομματική οργάνωση, που εκπροσωπεί το κόμμα του ΚΚΕ, προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη σε βάρος των εργαζομένων. Εξ΄ άλλου, όπως λέτε, τα εργοστάσια είναι καπιταλιστικές μηχανές και πρέπει να κλείσουν. Επιδιώκετε ορδές απελπισμένων ανέργων, τους οποίους θέλετε να τους διαχειρίζεστε προς όφελος του κόμματός σας και μόνο. Για όλους τους παραπάνω λόγους οι εργαζόμενοι δεν σας ακολουθούν γιατί το ενδιαφέρον σας προς αυτούς είναι προσχηματικό και το γνωρίζουν. Ακόμη και τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς επιλέγετε να τον κάνετε χώρια από τους εργαζόμενους και όχι στις 4 Μάη όπως αποφάσισε η ΓΣΕΕ στην οποία συμμετέχετε.

Εμείς τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και απεργούμε στις 4 Μαΐου μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο μας με τους καθημερινούς αγώνες στο χώρο δουλειάς έχει πετύχει. Αφήστε εμάς να αγωνιζόμαστε για τα αιτήματα και τα δικαιώματά μας στην ΠΙΝΔΟΣ και ασχοληθείτε με άλλα εργοστάσια που δεν έχουν σωματεία για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων τους.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!