Το τελευταίο αντίο στον Φίλιππο Τσουμάνη και από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου απηύθυνε ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Ένα τελευταίο αντίο, «στον φίλο Φίλιππο, στον Φίλιππο τον συνεργάτη, στον άνθρωπο Φίλιππο Τσουμάνη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Το χαρακτηριστικό στοιχείο που ξεχώριζε τον Φίλιππο ήταν η διάθεσή του για κοινωνική προσφορά, μέσα από τη συμμετοχή στα κοινά σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου. Γιατί εμείς που τη βιώνουμε, γνωρίζουμε πόσο επίπονη, κουραστική, πιθανά απογοητευτική μπορεί να είναι αυτή η συμμετοχή, έτσι ώστε κάποια στιγμή να σκέφτεσαι να τα παρατήσεις. Ο Φίλιππος όμως ήταν ένα ‘’θεριό’’ υψηλών αντοχών γιατί πίστευε στη συμμετοχή και στην προσφορά. Καλό ταξίδι Φίλιππε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας κάνοντας παράλληλα μια αναφορά στην προσφορά του εκλιπόντος στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαν ως Δήμαρχος και πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης που έζησε η χώρα.

Για τη συνεδρίαση

Επιστρέφοντας στα του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Σώματος τον οποίο κατέστησε υπεύθυνο για την «διελκυστίνδα» της ημερομηνίας σύγκλισής του.

Όπως τόνισε, ο κ. Παπαγεωργίου ήταν εκείνος που ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων ότι η επόμενη συνεδρίαση του Σώματος θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου, κάτι που τελικά δεν έγινε.

«Κι αν υπήρχαν θέματα με κατεπείγοντα χαρακτήρα ποτέ δεν αρνηθήκαμε να γίνει συνεδρίαση δια περιφοράς, όπως άλλωστε κάναμε και σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής όταν μας ζητήσατε να συμμετέχουμε για να έχει απαρτία προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων για ορισμένο χρόνο σε ιδιώτη, παρά τη διαφωνία μας, αναγνωρίζοντας ότι υπήρχαν λόγοι δημόσιας υγείας. Τότε πως συνεννοηθήκαμε και τώρα επιλέξατε να μας αιφνιδιάσετε και να απαξιώσετε για μια ακόμα φορά της παράταξης της αντιπολίτευσης;», ανέφερε ο κ. Μπέγκας

ΚΕΠΑΒΙ

Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ΚΕΠΑΒΙ σχετικά με την μεταστέγαση του δημαρχείου και των υπηρεσιών του σε αυτό.

Αμφισβήτησε το κατά πόσο η Δημοτική Αρχή «αγάπησε» και στήριξε ειλικρινά το μόνο ρεαλιστικό εγχείρημα που υπάρχει για νέο Δημαρχείο και τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο από τον τρόπο που το διαχειριστήκατε ότι Θύμισε δε τις ενέργειες που έκανε η δική του δημοτική αρχή, σχετικά με την λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρόμιου, αλλά και την απευθείας αεροπορική διασύνδεση των Ιωαννίνων με την Γερμανία.

Αναφορικά με το Τεχνολογικό Πάρκο, σημείωσε ότι είναι ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα που αφορά άμεσα το δήμο Ιωαννιτών και για το οποίο η δημοτική αρχή δεν έχει παράσχει μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση, προσθέτοντας ότι εμπίπτει στην έννοια του ολοκληρωμένου σχεδιασμού με την οποία η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν έχει καμία σχέση. Κάλεσε τη δημοτική αρχή, έστω και καθυστερημένα, να πάρει τη σκυτάλη των πρωτοβουλιών σε αυτή την κατεύθυνση.

Προβλήματα υδροδότησης και τουρισμός

Κλείνοντας, ο κ. Μπέγκας ζήτησε να μάθει αν η δημοτική αρχή σκοπεύει να συμμετέχει στην εν εξελίξει διαβούλευση του νομοσχεδίου για τον Τουρισμό, ενώ αναφέρθηκε και στα πολλά προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα, φέρνοντας ως ένα επίκαιρο παράδειγμα τα πρόβλημα στην Τ.Κ. Πλατάνου κι όχι μόνο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!