Κύριε Περιφερειάρχη
Κύριοι επικεφαλής των Παρατάξεων του Π.Σ.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος, έντονα προβληματισμένος και βαρύτατα προσβεβλημένος από όσα έλαβαν χώρα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. της 26-4-2021.
Οι πολιτικοί άνδρες οφείλουν με παρρησία και γενναιότητα να αναλαμβάνουν όχι μόνο τις πολιτικές τους ευθύνες, αλλά και την ευθύνη του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν και συμπεριφέρονται.
Ανέμενα από τους πρωταγωνιστές των αθλιοτήτων αυτών ότι θα είχαν το θάρρος άμεσα να ζητήσουν συγγνώμη, πρώτα από το λαό της Ηπείρου και μετά από την πλειονότητα των μελών του Π.Σ., των οποίων, με την συμπεριφορά τους, προσέβαλαν βάναυσα την προσωπικότητα. Δυστυχώς δεν το έπραξαν.
Την οφειλόμενη συγγνώμη την ζητώ εγώ σήμερα.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η αλαζονεία και η αμετροέπεια δεν είναι ανεκτές στη Δημοκρατία.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ειρωνικός, προσβλητικός και υβριστικός λόγος δεν έχουν θέση στις συνεδριάσεις του Π.Σ.

Οι πολιτικές μου αρχές και ο κώδικας πολιτικών και ηθικών αξιών με τον οποίο πορεύτηκα όλα τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά, δεν μου επιτρέπουν την συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων μου ως Προέδρου του Π.Σ.

Στο δίλημμα πολιτικό αξίωμα ή αξιοπρέπεια η ενσυνείδητη και χωρίς δεύτερη σκέψη επιλογή μου είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Υποβάλλω στο σώμα, όπως έχω θεσμικά την υποχρέωση, την παραίτησή μου από το αξίωμα του Προέδρου του Π.Σ.

Με την παραίτησή μου αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί για την άθλια συμπεριφορά και το εκατέρωθεν υβρεολόγιο μεταξύ μελών του Π.Σ.
Η ευθύνη μου δεν συνίσταται στο ότι δεν τους έκλεισα τα μικρόφωνα προκειμένου να μην ακουστούν τα όσα έλεγαν, αλλά στο ότι με την παρουσία μου και την μέχρι σήμερα λειτουργία μου δεν τους ενέπνευσα για την ορθή πολιτική συμπεριφορά τους.

Ελπίζω η παραίτησή μου αυτή να είναι αφετηρία πολιτικής αναβάπτισης του Π.Σ. στις αρχές της Δημοκρατίας, του πολιτικού πολιτισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Παραμένω απλό μέλος του Π.Σ. και της παράταξης με την οποία εκλέχθηκα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Κύριο Περιφερειάρχη και τα μέλη της παράταξής μου που τον Σεπτέμβριο του 2019 με υπέδειξαν ως υποψήφιο Πρόεδρο του Π.Σ και όλους όσους με τιμήσατε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη Σας.

Θέλω να ευχαριστήσω τις κυρίες της γραμματείας του Π.Σ. για την βοήθεια που μου προσέφεραν και τη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Προέδρου του Π.Σ.

Επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που στάθηκε πάντα δίπλα μου και σε όλες τις πολιτικές επιλογές μου. Τέλος ζητώ από όλους σας να με συγχωρέσετε αν έστω και κατ’ ελάχιστο ακούσια προσέβαλα ή εζημίωσα κάποιον με τις πράξεις ή τις παραλείψεις μου.

Σας ευχαριστώ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!