Σε σοκ βρίσκονται οι οικείοι της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο που πέθανε ενώ νοσηλευόταν με αμυγδαλίτιδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετά από ανακοπή που υπέστη.

«Όταν το μάθαμε, μας έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια», δήλωσε ο πατέρας της νεαρής γυναίκας, που μίλησε στον Alpha.

«Θέλω να προστατεύσω και τα υπόλοιπα παιδιά» είπε μετά την τραγική περιπέτεια της κόρης του και εκφράζοντας την ευχή να μη συμβεί κάτι ανάλογο σε κανένα άλλο παιδί.

«Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι συνέβη, αν ήξεραν πιθανόν να είχαν σώσει το παιδί. Το κορίτσι μου ήρθε για να σπουδάσει, ήρθε να δώσει την εξεταστική του και σε δέκα μέρες χάθηκε. Έπαθε αμυγδαλίτιδα, ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί ήταν στο νοσοκομείο» τονίζει δε ο πατέρας.

«Δεν πέρασε όμως ποτέ ο πόνος και είχε πυρετό μέχρι που τελικά τη χάσαμε. Όταν το μάθαμε, μας έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια. Ο θεράπων ιατρός περιμένει επίσης την ιατροδικαστική εξέταση. Μας καθησύχαζαν για το παιδί, έλεγαν ότι θα του δώσουν διπλές αντιβιώσεις. Το κορίτσι έλεγε πως έχει πόνο στις αμυγδαλές και πυρετό» καταλήγει ο πατέρας.

Αύριο  Παρασκευή η νεκροψία – νεκροτομή

Η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί στη σορό της 20χρονης φοιτήτριας αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας.

Η νεκροψία-νεκροτομή θα γίνει την Παρασκευή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου, για αυτό και δεν έχει ακόμη διενεργηθεί η ιατροδικαστική εξέταση.

Την ίδια ώρα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
«Ο ιατροδικαστής θα μας πει από τι πέθανε το παιδί», λέει o θείος της 20χρονης φοιτήτριας, μιλώντας στο newsit.gr.

«Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τίποτα. Ο ιατροδικαστής θα μας πει τι έγινε», λέει o θείος της 20χρονης κοπέλας και συνεχίζοντας, συμπληρώνει: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Το παιδί έφυγε από το νησί μια χαρά. Όταν ήρθε στα Γιάννενα, ανέβασε πυρετό, πήγε στο νοσοκομείο, όπου πρέπει να νοσηλεύτηκε 7- 8 ημέρες και μετά τέλος».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!