Πανελλήνια Διάκριση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2020-2021 απέσπασε το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα με το έργο «ASTROFARMERS !!! Καλλιεργώντας στον πλανήτη Άρη» https://openedtech.ellak.gr/robotics2021/astrofarmer-7o-nipiagogio-ioanninon-kalliergontas-ston-planiti-ari/

σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των έργων:

https://openedtech.ellak.gr/2021/11/10/apotelesmata-axiologisis-ergon-tou-3ou-panelliniou-diagonismou-anichton-technologion/

O 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώνεται σε έργα Ανοιχτών Τεχνολογιών που ενσωματώνουν Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial intelligence-AI) στις θεματικές που αφορούν την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών. Παράλληλα, στοχεύει στη δημιουργία κατασκευών και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου που θα διατίθενται για χρήση και αξιοποίηση στην εκπαίδευση.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, διεξάγεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους και δεν επιβάλλει σε μαθητές και τις οικογένειες τους τη χρήση συγκεκριμένων “κλειστών” προϊόντων.

Ο Διαγωνισμός δεν έχει σαν στόχο τον ανταγωνισμό των σχολείων για το ποια κατασκευή τρέχει πιο γρήγορα ή παλεύει και πηδάει πιο ψηλά. Είναι ένας εκπαιδευτικός διαγωνισμός που έχει σαν στόχο το μοίρασμα και την επανάχρηση της γνώσης.

Στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας συμμετείχαν με επιτυχημένες προτάσεις πάνω από 1000 μαθητές και 160 εκπαιδευτικοί με 129 ομάδες  από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Οι προτάσεις των ομάδων αξιολογήθηκαν σύμφωνα  με τα κριτήρια αξιολόγησης του Διαγωνισμού και στις 95 ομάδες μαθητών που συνέχισαν στην δεύτερη φάση, χορηγήθηκε ο εξοπλισμός για να υλοποιήσουν το έργο τους.

Στο https://openedtech.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλα τα έργα που υλοποίησαν οι μαθητές και τα διαθέτουν με ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα σχολεία.

Όλα τα έργα των ομάδων που ολοκληρώθηκαν ήταν εξαιρετικά. Τα 41 έργα που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίησή της, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας που δίνουν την δυνατότητα να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα τα έργα και από άλλα σχολεία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς-συντονιστές τους!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!