“Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι η ετήσια συνεστίαση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ στον φιλόξενο χώρο της Λέσχης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στη συνεστίαση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Στα πλαίσια της παρουσίας του ο Θανάσης Παφίλης είχε σύντομη συνάντηση με τους εργαζόμενους της Λέσχης, εννοώ η Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ τους παρέδωσε συμβολικά δώρα για την πολύτιμη στήριξή τους στην διεξαγωγή της συνεστίασης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό λαϊκό πρόγραμμα από συγκρότημα της ΚΝΕ ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε η Μαρία Ανδρεάδου γραμματέας της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για να καλέσει τους παρευρισκόμενους ανάμεσα στα άλλα να συμμετάσχουν στην σύσκεψη φορέων που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Τετάρτη 13/4, 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας και στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση εργατικών κέντρων, συλλόγων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και φοιτητών της βορειοδυτικής Ελλάδας το Σάββατο 16/4 στο Άκτιο, στην Πρέβεζα. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Θανάσης Παφίλης που αναφέρθηκε στη δικαίωση της πολιτικής επιλογής του Κομμουνιστικού Κόμματος να μην παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο και την προβολή μελών του ναζιστικού τάγματος Αζόφ τονίζοντας ότι αυτή η στάση αναγνωρίζεται από ευρύτατα τμήματα του ελληνικού λαού. Παράλληλα τόνισε ότι η συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας δεν μπορεί να εκφραστεί με την στήριξη της κυβέρνησης Ζελένσκι αναφερόμενος στον πραγματικό χαρακτήρα του πολέμου για να καταλήξει ότι ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει ληστή  – ιμπεριαλιστή, ενώ εξέφρασε την ευχή ο ουκρανικός και ρωσικός λαός να απαλλαγούν από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι και Πούτιν. 

Αντικρούοντας την αστική προπαγάνδα ότι ο πόλεμος γίνεται ανάμεσα στα δημοκρατικά καθεστώτα της Δύσης και στο αυταρχικό καθεστώς της Ρωσίας, δηκτικά σημείωσε ότι λίγους μήνες πριν χειροκροτούσαν την Ρωσική επέμβαση για την καταστολής της λαϊκής εξέγερσης στο Καζακστάν, ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε πόσο δημοκρατικά είναι τα καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας ή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που αποτελούν στενοί σύμμαχοι της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ.

Στο επιχείρημα ότι στην Ουκρανία δίνεται μία μάχη για την Ελευθερία υποστήριξε ότι ενώ η χώρα είναι πάμπλουτη, οι κάτοικοι της ζουν με 300 ευρώ, αναδεικνύοντας ότι το πραγματικό περιεχόμενο της ελευθερίας για τους αστούς είναι η ελευθερία εκμετάλλευσης των λαών του κόσμου.

Σε όσους ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα έπρεπε να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο από την κατάφωρη παραβίαση του υποστήριξε ότι είναι απολογητές της Ελληνικής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο την ώρα που δεν είχαν τις ίδιες ευαισθησίες με την καταπάτηση του Διεθνούς δικαίου στη Γιουγκοσλαβία, το Κόσσοβο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Συρία και τόσες άλλες χώρες στις οποίες η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στη συνέχεια ανέδειξε ότι οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν τα ίδια προσχήματα για τα εγκλήματά τους θυμίζοντας τα περί εθνοκάθαρση στο Κόσοβο και τις αντίστοιχες αναφορές σήμερα της Ρωσίας για το λαό του Ντομπάς. Παράλληλα επεσήμανε ως απάντηση σε όσους δικαιολογούν την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία ότι το σημερινό καθεστώς του Πούτιν έχει υιοθετήσει όλο τον αντικομμουνισμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ υποκριτικά αξιοποιεί τα αντιφασιστικά συναισθήματα του ρωσικού λαού την ώρα που συνεργάζεται με ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες στη Ρωσία και όλη την Ευρώπη.

Για τις συνέπειες της ακρίβειας ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι αυτή προϋπήρχε του πολέμου για να τονίσει ότι από τη σημερινή κατάσταση θα διευκολυνθεί η επιτάχυνση της υλοποίησης της πολιτικής της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης» που συνοδεύεται με τεράστιες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο, στα καύσιμα συνολικά, πέρα από τις συνέπειες της επισιτιστικής κρίσης. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι τα μέτρα ενάντια στην Ρωσία τα πληρώνουν οι λαοί για να υπογραμμιστεί ταυτόχρονα ότι αυτοί που κατέχουν τον πλούτο θησαυρίζουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει παραγγείλει 165 καράβια καινούργια συνολικής αξίας 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια ανέδειξε ότι ο ελληνικός λαός από τη μία έχει να αντιμετωπίσει έναν εσωτερικό πόλεμο που διεξάγεται σε βάρος του για να του φορτώσουν τις συνέπειες της ακρίβειας και του πολέμου και από την άλλη πρέπει να απορρίψει το παζάρι πόσα θα χάσει με την ψεύτικη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά.

Κάλεσε τον ελληνικό λαό να δυναμώσει τον ταξικό πόλεμο και να περάσει στην αντεπίθεση δυναμώνοντας τους αγώνες και το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι σήμερα υπάρχει αρκετή πείρα για τα αδιέξοδα που οδηγεί η κυβερνητική εναλλαγή αστικών κομμάτων, θυμίζοντας ότι είτε η Νέα Δημοκρατία, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ  και το ΚΙΝΑΛ από όποια θέση και αν βρέθηκαν, ψήφισαν στη Βουλή το 50% των νομοσχεδίων που έφερνε η εκάστοτε κυβέρνηση. 

Ο Θανάσης Παφίλης έκλεισε την ομιλία του υπενθυμίζοντας τη λαϊκή ρήση ότι «όσα φέρνει ο χρόνος δεν τα φέρνει η ώρα» υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί στα καθημερινά προβλήματα καλώντας τον ελληνικό λαό στην πάλη για την ανατροπή, το σοσιαλισμό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με λαϊκό γλέντι και μπόλικο χορό.”

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!