“Με οργή, θυμό, πάθος και κυρίως πείσμα να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ελεύθερη πατρίδα ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ και των συμμάχων του, εκατοντάδες Γιαννιώτες όλων των ηλικιών διαδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης. Το συλλαλητήριο οργανώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο από το εργατικό κέντρο Ιωαννίνων στο άκουσμα της είδησης ότι κλιμακώνεται η χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα με θύματα χιλιάδες αγωνιστές παλαιστίνιους, ανάμεσά τους χιλιάδες αθώα παιδιά.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» το σύνθημα που συγκλόνισε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης, ενώ την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα που απαιτούσαν να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Ξεχώρισε η μαζική συμμετοχή της νεολαίας, των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Χάλεντ Καμπάνη, παλαιστίνιο ορθοπεδικό γιατρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που υπογράμμισε την ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη εδώ και 75 χρόνια, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευθύνες των ΗΠΑ, ΕΈ και της Ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζουν σήμερα τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Στη συνέχεια διαβάστηκε το μήνυμα της γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Νίκο Έξαρχο πρόεδρο του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτή του ΚΚΕ όπου επεσήμανε ότι ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει η σφαγή και ο πόλεμος στην Παλαιστίνη είναι η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. Πρόσθετα ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης που δεν ψήφισε στον ΟΗΕ το ψήφισμα για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αντίθετα επιλέγει να ταυτιστεί με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Ακολούθησε μία συγκλονιστική διαδήλωση. Στην κεφαλή της πορείας μέλη συνδικάτων μαζί με μετανάστες εργάτες από την Μέση Ανατολή, ανάμεσα στους οποίους και από την Παλαιστίνη κρατώντας μία μεγάλη παλαιστινιακή σημαία διέσχισαν τους δρόμους στις παραλίμνιας περιοχής. Πίσω τους ακολουθούσαν δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά δίνοντας το δικό του στίγμα πως δεν αποδέχονται τη σφαγή των παιδιών της Παλαιστίνης. 

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη του εργατικού κέντρου στις 1 Νοέμβρη για την προετοιμασία του εορτασμού του Πολυτεχνείου.”Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!