Αίσθηση προκαλεί ότι στα Ιωάννινα, με απόφαση του Μητροπολίτη Μάξιμου, τέθηκαν σε αργία δύο ιερείς. Το αμάρτημά τους; Κοινώνησαν τους πιστούς με πλαστικά κουτάλια μίας χρήσεως, θέλοντας να τους προστατεύσουν και να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV πριν από ένα χρόνο και ο ιερέας τιμωρήθηκε με αργία τριών μηνών. Και αν τότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν γνώριζε την έκταση που θα πάρει η πανδημία στην Ελλάδα, το ίδιο δεν μπορεί να πει στη δεύτερη περίπτωση του ιερέα, που τιμωρήθηκε το Πάσχα που μας πέρασε με αργία ενός μήνα. Εν μέσω κορύφωσης δηλαδή του τρίτου κύματος της πανδημίας, όταν καθημερινά είχαμε δεκάδες νεκρούς και οι διασωληνωμένοι ξεπερνούσαν τους 800.

«Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ξεκαθάρισε τα πράγματα, είπε την αλήθεια» δικαιολόγησε την απόφαση να τιμωρηθούν οι δύο ιερείς ο πατήρ Φώτιος Γαβριελάτος, μιλώντας στο OPEN TV. Χαρακτήρισε μάλιστα «απαράδεκτα» τα φαινόμενα να χρησιμοποιούνται κουταλάκια μιας χρήσεως για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!