Ιδιαίτερα αιχμηρός για την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο χώρο της δημόσιας υγείας υπήρξε σε δηλώσεις του έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αγγειοχειρουργός Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε την Τρίτη, με κλιμάκιο τοπικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε χώρους υγείας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφτηκε τα δύο νοσοκομεία της πόλης και το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων και σε δηλώσεις του εξέφρασε την αμέριστη στήριξη τη δική του και του κόμματός του στο δημόσιο σύστημα υγείας, ζητώντας σταθερές σχέσεις εργασίας και στελέχωση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Στην ερώτηση “τι δεν πάει καλά στο δημόσιο σύστημα υγείας”, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε αυτό που όπως είπε, ο ίδιος λέει 4 φορές την ημέρα. “Η απάντηση είναι η ίδια όπως και τα προβλήματα τα οποία δημιουργεί η νεοδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του Αδώνιδος Γεωργιάδη. Έχουμε μια πλήρη απαξίωση, μια καταρράκωση του ΕΣΥ και μία εμπορευματοποίηση των πάντων, τελευταία εντελώς παράδοξα έχουμε την εμπορευματοποίηση του αίματος, των πλασμάτων του αίματος, σε λίγο των οργάνων του σώματος και γενικώς μου φαίνεται ότι εμπορευματοποιείται και ιδιωτικοποιείται ο αέρας που αναπνέουμε, όχι μόνο το νερό και τα ανθρώπινα όργανα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει πως αυτή η πολιτική ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια, χάνονται οι έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης που ξέραμε μέχρι σήμερα και κατατίθεντο αυθόρμητα και συνειδητά, τα χάνουμε ως έννοιες και έχουμε μια ιδεολογική επέλαση της δεξιάς, σκληρής, νεοφιλελεύθερης και νεοσυντηρητικής πολιτικής, όπως σημείωσε. Οδεύουμε κατέληξε, σε μονοπάτια χωρίς επιστροφή…

“Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει δυνατός και ισχυρός από την κάλπη, να βγει και πρώτη δύναμη αν είναι δυνατόν, ώστε να μπει φρένο στην πολιτική τη νεοδεξιά και να έχουμε μια Ευρώπη προοδευτική, μια Ευρώπη των λαών” υποστήριξε μιλώντας για τον κομματικό στόχο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!