“Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς της πόλης των Ιωαννίνων μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία. Αιχμή της κινητοποίησης η διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία της πόλης και καταδίκη του αυταρχισμού και της καταστολής Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Δ. Ροσιλόβαλη. Εκ μέρους των υγειονομικών χαιρέτισε ο Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου, Μπάμπης Παππάς ενώ από τους φοιτητικούς συλλόγους μίλησε ο Γούσιας Παναγιώτης από το Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Ν. Μελισσόβα εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδομών Β. Κρικώνη.

Παρόν στην κινητοποίηση έδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων με τον Γ. Πραμαντιώτη πρόεδρο του ΔΣ να ζητά άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Στη συγκέντρωση ξεχώρισε η συμμετοχή των μαθητών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων με τον Πρόεδρο του συλλόγου Π. Πιέρη να απευθύνει κάλεσμα στήριξης του αγώνας των σπουδαστών ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κεντρική ομιλία από το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σ. Ματσάγγα και πρόεδρο του συνδικάτου Φαρμακοϋπαλλήλων Ιωαννίνων. Συλλογικά – Οργανωμένα – Ταξικά διεκδικούμε:

 Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση

.  Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

 Οργανωμένος έλεγχος στη ΒΙ.ΠΕ. και τις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων της περιοχής. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ, στα σχολεία.

 Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

 Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

 Να ανοίξουν τώρα με όλα τα μέτρα προστασίας οι σχολές, καμία επέμβαση της αστυνομίας.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!