Συγκλονίζει η κατάθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων της 18χρονης σήμερα μαθήτριας, που το 2016 σε ηλικία 12 ετών είχε πέσει θύμα ασελγών πράξεων από καθηγητή της μουσικής στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων.

Τα όσα ακουστήκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, που εκδικάζεται η έφεση του 59χρόνου σήμερα εκπαιδευτικού, σοκάρουν. Το μάθημα ήταν ένα μαρτύριο για το 12χρονο κορίτσι, καθώς για 3 μήνες ο εκπαιδευτικός ασελγούσε πάνω της. Η 18χρονη σήμερα, αφηγήθηκε όσα συνέβαιναν μέσα στην αίθουσα του σχολείου, καθώς και όταν ο καθηγητής έστελνε τους συμμαθητές της σε διπλανές αίθουσες, για να εκπαιδευτούν δήθεν σε διάφορα μουσικά όργανα, αφήνοντας του το πεδίο ελεύθερο. Το κορίτσι άρχισε να απεχθάνεται τη μουσική, που τόσο αγάπησε, γυρνούσε στο σπίτι και έμενε κλεισμένη στο δωμάτιο, έχασε το χαμόγελο της, όμως βρήκε τη δύναμη να μιλήσει στους γονείς της, για το τι κάνει ο καθηγητής την ώρα μαθήματος.

Η μητέρα της έπεσε από τα σύννεφα, δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα η κόρη της με δάκρυα στα ματιά εξιστορούσε. «Ήταν ένα παιδί 12 χρονών, που δεν μπορούσε να τον αποτρέψει και δεν μπορούσε να αποφύγει το μάθημα», τονίζει στην κατάθεση της. «Το παιδί μου μας εμπιστεύτηκε, μας μίλησε και εμείς ως γονείς κάναμε αυτό που έπρεπε. Να καταγγείλουμε τον συγκεκριμένο καθηγητή πρώτα στο σχολείο, μετά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία, αλλά ο καθηγητής δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου».

Στο δικαστήριο παραβρέθηκε ακόμη ένα κορίτσι, το οποίο είχε πέσει θύμα του ίδιου εκπαιδευτικού σε άλλο όμως  επαγγελματικό εκπαιδευτικό χώρο. Και αυτό το  κορίτσι,  βρήκε τη δύναμη να προχωρήσει σε καταγγελία, αλλά ήταν αργά, αφού το αδίκημα δυστυχώς είχε παραγραφεί…

Έτσι δεν κατέστη εφικτό να καταθέσει ούτε ως μάρτυρας. Μετά την ολοκλήρωση της κυρίας ανάκρισης, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και πρωτόδικα ο εκπαιδευτικός καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης. Αμέσως μετά την απόφαση έκανε χρήση του δικαιώματος της έφεσης και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!