“Πραγματοποιήθηκε χθες 27 Μάρτη μεγάλη σύσκεψη με τη συμμετοχή 40 Εργατικών Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, Συλλόγους Φοιτητών και Αυτοαπασχολούμενων, από το Γονεϊκό Κίνημα και άλλους φορείς της πόλης. Ελπιδοφόρο στοιχείο η παρουσία σωματείων και φορέων που συμμετείχαν για πρώτη φορά αναδεικνύοντας τη δυνατότητα νέες δυνάμεις να συμβάλλουν το επόμενο διάστημα στη μαζικοποίηση του αγώνα ενάντια στις εγκληματικές πολιτικές που βάζουν τη ζωή μας στο ζύγι του κέρδους.

Από τις παρεμβάσεις των ομιλητών αναδείχτηκαν οι τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και το Γιαννιώτικο λαό από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και οι δυνατότητες οργάνωσης στα σωματεία και απόσπασης κατακτήσεων. Παράλληλα αναδείχθηκε από όλους τους ομιλητές η ανάγκη και απαίτηση να ενισχυθεί ο αγώνας ώστε να παρθούν μέτρα για υγεία, ασφάλεια στους χώρους δουλειάς,  για ζωή με δικαιώματα.

Ξεχώρισαν οι παρεμβάσεις που ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση του λεκανοπεδίου, την εμπορευματοποίηση του νερού, τη δράση των βιομηχανιών εμφιάλωσης, τον υπαρκτό κίνδυνο να πουν οι Γιαννιώτες το νερό….νεράκι, αν δεν ορθωθούν τώρα εμπόδια στην ακολουθούμενη πολιτική.

Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων το επόμενο διάστημα, με κορύφωση την Πρωτομαγιά, όπως Πανγιαννιώτικο Συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στις 6 Απρίλη, κινητοποίηση για τα ζητήματα της σχολικής στέγης στις 10 Απρίλη και παρέμβαση στο ΣΕΠΕ Ιωαννίνων για ένταση των ελέγχων και ουσιαστική τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!