«Η Τεχνολογία 5G είναι μια σημαντική εξέλιξη στον κόσμο της πληροφορικής, που εκτός από την εντυπωσιακή επιτάχυνση της μεταφοράς δεδομένων θα αποτελέσει το υπόβαθρο για την εξέλιξη και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και διαδικτυακών εφαρμογών», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Βαγγέλης Παπαπέτρου, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Ιωαννίνων.

 

Μέσω αυτής της τεχνολογίας, που ήδη εφαρμόζεται το διαδίκτυο εκτός από ταχύτερο θα γίνει και ασφαλέστερο ακόμη και λιγότερο επιβαρυντικό σε ότι αφορά τις επιπτώσεις των ακτινοβολιών.

Τέλος ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε, ότι το αποκαλούμενο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) με τις όποιες αθέατες και ενδεχομένως παράνομες συναλλαγές έχει και τη θετική του πλευρά καθώς αποτελεί ασφαλέστερη λεωφόρο μεταβίβασης απόρρητων δεδομένων καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολη η ταυτοποίηση των χρηστών.

Ξεκαθάρισε πάντως, ότι οι σύγχρονοι οργανισμοί ελέγχου με την τεχνολογική υπεροχή και τις δυνατότητες των ειδικών έχουν τη δυνατότητα να φωτίζουν ακόμη και τις πλέον σκοτεινές πλευρές του.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!