Το Σχολείο μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών που διοργανώνει η ΑΦΗΣ, «Μεγάλοι μικροί κυνηγοί» κατέλαβε φέτος την 4η θέση στην κατηγορία: σχολεία με περισσότερους από 200 μαθητές, με έπαθλο μπλουζάκια με το λογότυπο της δράσης για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και έναν εκτυπωτή/σαρωτή για το σχολείο. 

Οι μικροί μαθητές κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 590Kgr μπαταριών προς ανακύκλωση συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο τους, μεταξύ άλλων, στη μείωση των επικίνδυνων υλικών που καταλήγουν στα κάδους των απορριμμάτων. Η επιλογή των διδασκόντων  του Σχολείου μας να εμπλέκουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε δράσεις που αφορούν τα ιδιαίτερα οξυμένα περιβαλλοντικά ζητήματα, όχι μόνο ευαισθητοποιεί τα παιδιά αλλά τους επιτρέπει να κατανοήσουν ότι όλοι μας είμαστε μέρος της λύσης αυτών. 

Η συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών μας, σε τέτοιες βιωματικές δράσεις αποτελεί προτεραιότητα για το Σχολείο μας. Οι δεξιότητες που διδάσκονται, αναπτύσσονται και αποκτώνται μέσα από την βιωματική μάθηση είναι δεξιότητες που επεκτείνονται πολύ πέρα από το στενό περιβάλλον και τα όρια της τάξης και του βιβλίου. 

Το Σχολείο μας θα συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθειά του προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ Η γωνιά της ανακύκλωσης που ξεκίνησε με το χαρτί και το πλαστικό, είναι πια ολοκληρωμένη και περιλαμβάνει τις μπαταρίες και τις μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές  οικιακές συσκευές. 

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας, τις μαθήτριές μας και  τους γονείς που αγκαλιάζουν με θέρμη αυτές μας τις πρωτοβουλίες. 

Εκ της Διευθύνσεως 

Γεωργία ΠάνουΚοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!