Τοποθέτηση προ ημερησίας διατάξεως  στο Δημοτικό Συμβούλιο , για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Βοτανικό και τα γήπεδα 5Χ5 :

 

Στις 26.07.2022 στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν οι μελέτες του έργου: «Βελτίωση αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων του Δήμου Ιωαννιτών» που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις στον Βοτανικό και γήπεδα 5Χ5 στις Δ.Ε. Περάματος, Παμβώτιδας, Ανατολής και Μπιζανίου.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις στον Βοτανικό:

  1. Προφανώς το Ο.Τ. 347 είναι το γήπεδο στο οποίο προβλεπόταν η κατασκευή του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου και είχε παραχωρηθεί το 2019 από το Δήμο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τον σκοπό αυτόν. Έχει ανακληθεί η παραχώρηση αυτή;
  2. Προκαλεί εντύπωση ότι κανένα από τα τρία(!) σχέδια που περιέχονται στα τεύχη που εγκρίθηκαν δεν έχει μία υπογραφή ενός μηχανικού. 
  3. Μεγαλύτερη εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι τιμολόγιο, προϋπολογισμός και τεχνική έκθεση που αφορούν Η/Μ εγκαταστάσεις προϋπολογισμού 23% επί του συνόλου και ισχύος 280kW υπογράφεται και αυτή φορά και σε αυτή τη δημοπρασία από συνάδελφο τοπογράφο μηχανικό! Τι συμβαίνει; Δεν υπάρχει ηλεκτρολόγος ή μηχανολόγος μηχανικός στην υπηρεσία; Ποιος θα παράσχει ενημέρωση σε κάποιον υποψήφιο ανάδοχο αν ζητηθεί; 
  4. Ποιος αποφάσισε το καύσιμο του συστήματος θέρμανσης να είναι πετρέλαιο; Η κατασκευή ειδικού στεγάστρου τύπου μπαλονιού (τύπος air dome) χρήζει περιβαλλοντικής αδειοδότησης; 
  5. Οι παραπάνω προβληματισμοί βέβαια σχετίζονται και με το γεγονός ότι σε πολλά έργα παρατηρούνται κακοτεχνίες, καθυστερήσεις ή ελλείψεις, που πιθανώς να οφείλεται και σε ατέλειες ή ελαττώματα κατά τη μελέτη ή τη συγκρότηση του φακέλου του έργου.
  6. Παρεπιπτόντως, και σχετικά με τις διάφορες παραχωρήσεις δημοτικών εκτάσεων. Τον Μάϊο του 2018, ο Δήμος είχε παραχωρήσει εκτάσεις ιδιοκτησίας του, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την εγατάσταση φωτοβολταϊκών. Στην περίπτωση που δεν έχει προχωρήσει το έργο αυτό και δεδομένου ότι έχει περάσει η τριετία ισχύος της συμφωνίας, έχετε προχωρήσει στην ανάκληση της παραχώρησης αυτής;

 

Σχετικά με τα γήπεδα 5Χ5.

«Καταιγίδα» γηπέδων 5×5 ενέσκηψε δεδομένης της προεκλογικής δραστηριότητας της σύμπραξης της δημοτικής αρχής. Αν υπάρχει διασύνδεση των νέων αυτών γηπέδων με τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις σε κάθε περιοχή, (για τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη αν έχουν αδειοδοτηθεί) και γενικά αν υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός που υλοποιείται έστω τμηματικά, πιθανώς να μην ενημερωθούμε και ποτέ.

Άλλωστε, δεν είναι και από τα προσόντα της δημοτικής αρχής, ένας έστω στοιχειώδης προγραμματισμός και σχεδιασμός ή μία ενημέρωση.

Δεδομένης όμως της υφιστάμενης ανεπάρκειας του Πνευματικού Κέντρου να συντηρήσει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, εύλογα αναρωτιέται κανείς, πώς θα συντηρούνται και όλα αυτά τα νέα γήπεδα 5Χ5, από ποιούς, κάθε πότε και με ποιο κόστος; 

Γιατί αλλιώς θα περιπέσουν σύντομα και αυτά σε καθεστώς πλήρους απαξίωσης και θα μετατραπούν σε χώρους βόσκησης.

Σας προτρέπουμε, έστω και τώρα, να προχωρήσετε σε έναν συνολικό σχεδιασμό και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα λειτουργούν αξιοπρεπώς και σε συνθήκες ασφάλειας για τους αθλούμενους για πολλά χρόνια μετά την κατασκευή τους.  

Δυστυχώς, η πολιτική που εσείς ακολουθείτε τόσο για τις υποδομές των αθλητικών εγκαταστάσεων όσο και για την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας, δεν συνδέεται με την αναγκαιότητα να στηριχθεί ο, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κοινωνίας, τομέας του αθλητισμού, αλλά στοχεύει στο να εξυπηρετηθεί -με ορίζοντα τις επερχόμενες εκλογές- η συλλογή ψήφων. 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!