• Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Πονηρά σκεπτόμενος ο «ιθύνων νους» της μεγάλης αλυσίδας παραγωγής τροφίμων στα Γιάννενα, δήλωσε ως «υγειονομικούς» τους τριάντα πέντε μέχρι τώρα υπαλλήλους και για να μην κινήσει τις υποψίες τους «μοίρασε» και στο δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Χατζηκώστα, πέραν του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Δουρούτης.

Δηλαδή έπιασαν και τα δυο αντίθετα άκρα της πόλης των Ιωαννίνων, νομίζοντας ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί, απ’ το συνωστισμό και τη «μάζωξη» που θα προκαλούσαν.

Αν δεν είχε αποκαλυφθεί η απάτη δεν αποκλείεται το νούμερο των εμβολιασμών να ήταν πολύ μεγαλύτερο αφού η εταιρεία διαθέτει περισσότερους από 1.200 εργαζομένους. Πάντως ρόλο στην αποκάλυψη φέρεται να έπαιξε και ανταγωνιστική εταιρεία που πληροφορήθηκε από πρώτο χέρι το «όργιο» των παράνομων εμβολιασμών, αφού και η ίδια «κινδύνευε» να μείνει η μόνη … αθωράκιστη στον ιό.

«Νοσοκόμος» που φοβόταν το αίμα

Είναι ενδεικτικό ότι νεαρός εργάτης που δηλώθηκε απ’ την επιχείρηση ως «νοσοκόμος» χλώμιασε στην αναμονή όταν του ‘ρθε η σειρά και ακούστηκε να λέει πως «φοβάμαι το αίμα και τις σύριγγες, κάτι παθαίνω σαν λιποθυμία. Το ‘χω απ’ το στρατό, όταν μας έκαναν τα εμβόλια». Μέχρι πριν λίγη ώρα έχουν καταγραφεί είκοσι πέντε παράνομοι εμβολιασμοί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέκα στο Χατζηκώστα.

«Ένοχο» το ιατρείο της μονάδας

«Κλειδί» και για τα δυο εμβολιαστικά κέντρα, όπως αποκάλυψε το newsit.gr, είναι  το ιατρείο που διαθέτει μέσα στις εγκαταστάσεις της η μεγάλη βιομηχανία τροφίμων, η οποία και  στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχε πληγεί απ΄ τον κορονοϊό, αφού είχαν μολυνθεί υπάλληλοι στον παραγωγικό τομέα. Απ’ το ιατρείο της μονάδας, δηλωνόταν ομαδικά στο κεντρικό σύστημα ως «υγειονομικοί», εργάτες και υπάλληλοι γραφείου ηλικίας από 35 έως 45 ετών [κατά μέσο όρο]. Να σημειωθεί ότι η μονάδα διαθέτει και μικροβιολογικό εργαστήριο.

Στο μικροσκόπιο όλα τα ΑΜΚΑ των υπαλλήλων

Η Ασφάλεια Ιωαννίνων που έχει αναλάβει την έρευνα έχει αποστείλει στην Αθήνα όλα τα ΑΜΚΑ των υπαλλήλων της βιομηχανίας, προκειμένου απ’ το κεντρικό σύστημα καταγραφής-ραντεβού των εμβολιασμών, να διαπιστωθεί πόσοι ακόμη μπορεί να έχουν εμβολιαστεί, καθώς ο νομός των Ιωαννίνων διαθέτει και άλλα εμβολιαστικά κέντρα πέραν των δυο μεγάλων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!