“Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Επανοικειοποίησης του Πανεπιστημίου είναι μία Πρωτοβουλία φοιτητών και φοιτητριών η οποία γεννήθηκε μετά την κατάληψη διαρκείας της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1 – 22/3/2021). Λύοντας την κατάληψη και δημιουργώντας την Πρωτοβουλία, επιδιώξαμε να κλείσουμε έναν κύκλο, ώστε να σχεδιάσουμε έναν ακόμα μεγαλύτερο και να επεκτείνουμε τη  δράση μας σε όλο το Πανεπιστήμιο. Οι στόχοι μας είναι εν πολλοίς οι ίδιοι: η κατάργηση του νόμου Κεραμέως –Χρυσοχοΐδη, το άνοιγμα επιτέλους των σχολών μας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και η επανοικειοποίηση του Πανεπιστημίου. Επιδιώκουμε δηλαδή, ένα πανεπιστήμιο ζωντανό, με ουσιαστική γνώση, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες τις δικές μας και όλης της κοινωνίας, και όχι ένα πανεπιστήμιο – μηχανή παραγωγής υπερεξειδικευμένων ανθρώπων, χρήσιμων μόνο για την αγορά εργασίας, όπως το τωρινό. Οι συνελεύσεις μας λειτουργούν οριζόντια, αμεσοδημοκρατικά και ακομμάτιστα. Δηλαδή, ο καθένας και η καθεμία μπορεί να συμμετάσχει ελεύθερα ως άτομο και ισότιμα να συνδιαμορφώσει τον λόγο και τις δράσεις της Πρωτοβουλίας. Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, ότι φασιστικές, σεξιστικές και γενικότερα παραβιαστικές συμπεριφορές δεν έχουν χώρο στη συνέλευση.

Για την εβδομάδα αυτή, σας καλούμε να συμμετάσχετε στο τριήμερο δράσεων:

–  Πέμπτη 1/4 στις 12μ.μ. στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη στην Περιφέρεια.

– Παρασκευή 2/4 από τις 2μ.μ. και μετά για πικ – νικ και ποδόσφαιρο στο 5×5 της Πανεπιστημιούπολης (πίσω από το στάδιο), για να επανοικειοποιηθούμε και να ξαναζωντανέψουμε το Πανεπιστήμιο.

– Σάββατο 3/4 στη 1μ.μ. στην ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας στο θεατράκι της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου για να συναποφασίσουμε τις επόμενές μας δράσεις (σε περίπτωση βροχής στην κεντρική στάση των λεωφορείων – ΠΤΕΤ).

Σε όλες τις δράσεις θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στην CoViD-19″

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!