«Διαγνωστικοί Αλγόριθμοι και Σύγχρονες Θεραπευτικές Προσεγγίσεις στη Παθολογία» είναι ο τίτλος του συνεδρίου της Α’ και της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου & της Ιατρικής Εταιρείας Ιωαννίνων που ξεκίνησε από την Πέμπτη τις εργασίες του στα Γιάννενα και ολοκληρώνεται το Σάββατο. Υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Παθολογίας κ. Χ. Μηλιώνη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με τη διδασκαλία των συμμετεχόντων να γίνεται με κλινικά φροντιστήρια, δηλαδή μέσω της παρουσίασης κλινικών περιστατικών για μια πιο κατανοητή και διαδραστική προσέγγιση βασιζόμενη στις σύγχρονες κατευθυντήριες γραμμές και τις αρχές της ορθής κλινικής πρακτικής, καθώς και στην αρχή της προσωποποιημένης παρέμβασης.

‘Έναυσμα στις νέες γενιές των ιατρών να αναπτύξουν τεχνικές και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην κάθε μέρα κλινική πράξη τόσο στις σύγχρονες διαγνωστικές όσο και στην θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών, φιλοδοξεί το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο.

«Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του συνεδρίου προσπαθεί να αποτελέσει το έναυσμα και να κινήσει το ενδιαφέρον των συναδέλφων, που δεν μπορούν πολλές φορές λόγω φόρτου να παρακολουθήσουν την βιβλιογραφία,  να τους φέρει κοντά με εξαιρετικούς εκπαιδευτές, δασκάλους και ερευνητές, οι οποίοι θα τους δώσουν τα μέσα και τις  γνώσεις, θα τονώσουν το ενδιαφέρον τους για μεγαλύτερη πρόοδο και θα αναπτύξουν τεχνικές και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην κάθε μέρα κλινική πράξη» υπογράμμισε ο κ. Χ. Μηλιώνης εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή των νέων επιστημόνων. 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!