“Οι φοιτητικοί σύλλογοι στα Γιάννενα τήρησαν την υπόσχεση τους που έδωσαν στο μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 του Μάρτη και συνεχίζουν τον αγώνα. Συντονίζοντας τη δράση τους μέσα από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων αλλά και ετών, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σταθμαρχείο του αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και απαίτησαν σύγχρονες ασφαλείς συγκοινωνίες, φτηνές για το λαό.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Καμήλος αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Φυσικού Ιωαννίνων επεσήμανε ότι μπορεί στα Γιάννενα να μην υπάρχουν σιδηρόδρομοι αλλά «εδώ μπροστά στο σταθμαρχείο που στοιβαζόμαστε σαν σαρδέλες πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρο το μήνυμα, τιμάμε τους νεκρούς μας δυναμώνουμε τον αγώνα» υποστήριξε για να απαιτήσει ανάμεσα στα άλλα να πυκνώσουν εδώ και τώρα τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ, να σταματήσει ο επικίνδυνος συνωστισμός των φοιτητών στα αστικά λεωφορεία, να επισκευαστεί άμεσα το πανεπιστημιακό λεωφορείο ώστε να χρησιμοποιείται με ασφάλεια από τους φοιτητές. Παράλληλα οι φοιτητικοί σύλλογοι έγραψαν μπροστά στο σταθμαρχείο το σύνθημα «τα κέρδη τους – οι νεκροί μας» και πέταξαν συμβολικά τρικάκια – εισιτήρια του ΟΣΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη.

Τέλος ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Κυριακή 5 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο που καλεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!