Εκπρόσωποι Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με Αναπηρία και εκπρόσωποι από ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων και Σ.Υ.Δ. ΑμεΑ Κυψέλη βρέθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη στην Ημερίδα που οργάνωσε η ΠΟΣΓΚΑμεΑ με θέμα: “Κατανοούμε το παρόν, Πορευόμαστε στο μέλλον”.

Τοποθετήσεις πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονιας και του Δήμου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, Εκπρόσωποι εκπαίδευσης Ειδικής και Γενικής Αγωγής και Δομών Υποστήριξης και Επαγγελματικής εκπαίδευσης ΑμεΑ.

Τα ανωτέρω με τον συντονισμό και εισήγηση εκλεγμένων μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και ΕΣΑμεΑ – NCDP.

Συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Ιωάννη Μοσχολιό , την κα Ζαφειροπουλου Φωτεινή Γ.Γ. της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και τον κο Λυμβαίο Ιωάννη Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Από Το Παρατηρητήριο της ΕΣΑμεΑ αναδείχθηκαν τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην ένταξη, διαβίωση ατόμων ΑμεΑ σε ανοιχτές δομές, στην ειδική Εκπαίδευση και στην επαγγελματική τους κατάρτιση και σε πολλά άλλα θέματα.

Μόνο με καταγραφή και παρατήρηση, γνώση βαθιά της νομοθεσίας και της ορθής εφαρμογής της και τον τρόπο λειτουργίας υποδειγματικών δομών ΑμεΑ : ΚΔΗΦ , ΣΥΔ , ΚΔΑΠμεΑ , Επαγγελματικά Εργαστήρια μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας βάσει των αναγκών τους και της λειτουργικότητα τους.

Το μήνυμα είναι η σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας και της σύμβασης για ισότιμη διαβίωση με ποιότητα για τα παιδιά ΑμεΑ και τις οικογένειές τους και η υποστήριξη των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο πρόνοιας, εκπαίδευσης και προσβασιμότητας βάσει των δεδομένων και αναγκών των επίσημων φορέων αναπηρίας βάσει καταγραφών τους .
Η κ. Λούλα Βέρμπη δήλωσε ευτυχής να βρίσκεται μαζί με ανθρώπους πρότυπα δύναμης, διεκδίκησης, δημιουργικότητας και χαράς για να ανταλλάσσει απόψεις και να παίρνει ιδέες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!