Αιχμές για τον τρόπο δημοπράτησης του έργου που αφορά την ανακατασκευή του κτιρίου του  παλιού πανεπιστημίου  Ιωαννίνων, αφήνει με ανάρτηση του στο facebook που δημοτικό σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Λυκογιώργος.
“Στην φώτο βλέπουμε το κτίριο της οδου Δομπολη. Ένα εμβληματικό κτίριο περίπου 3500 τ.μ.(αν κάποιος γνωρίζει τον ακριβή αριθμό ας τον παραθεσει) συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων μιας και εκεί στεγάζονταν το Πανεπιστήμιο Ιωαννινων πριν μεταφερθεί στο Campus που βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Πριν μερικούς μήνες έγινε διαγωνισμος με σκοπό την ανακατασκευή του κτιρίου και μετατροπή του σε διοικητικό κέντρο (μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου). Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 12.5 εκατομμύρια ευρώ. Στον διαγωνισμό συμμετειχε και υπέβαλε προσφορά μόνον ένας υποψήφιος αναδοχος. Το ποσοστό έκπτωσης που πρόσφερε (και κέρδισε τον διαγωνισμό μιας και ήταν ο μόνος υποψήφιος ανάδοχος) είναι 0,11%.
Ήτοι το κόστος για την ανακατασκευή του κτιρίου ανά τετραγωνικό μέτρο είναι:
12.500.000 / 3500 = 3600 Ευρώ.
Μερικούς μήνες πριν είχε γίνει άλλος ένας διαγωνισμος για το έργο μετατροπής του Πνευματικου Κέντρου Κατσικα σε Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας προϋπολογισμού 1.8 εκατομμύρια ευρώ. Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχε και υπέβαλλε προσφορά μόνον έναν υποψήφιος ανάδοχος. Ο ίδιος. Το ποσοστό έκπτωσης που πρόσφερε (και κέρδισε τον διαγωνισμό μιας και ήταν ο μόνος υποψήφιος ανάδοχος) ηταν 1%.
Καλά πήγε κι αυτό.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!