Η Σύνθεση – Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου επιστρέφει με νέα και πολύ ιδιαίτερη παραγωγή. «Η Μητέρα του σκύλου», βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι, παροσυιάστηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στον υπέροχο χώρο του ξενοδοχείου “Ερμής”, αποδεικνύοντας πως δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει θεατρικός χώρος για να παρουσιαστεί μία εκπληκτική θεατρική παράσταση. Το πολυβραβευμένο έργο του Παύλου Μάτεσι, έρχεται σε σκηνοθεσία-διδασκαλία του Γιώργου Νάκου και σε σκηνική προσαρμογή της Ελευθερίας Πανταζή, η οποία ερμηνεύει και επί σκηνής. Ήδη οι πρώτες εντυπώσεις για την ερμηνεία της Ελευθερίας Πανταζή είναι εξαιρετικές.
Όσοι δεν κατάφεραν να απολαύσουν από κοντά τη συγκεκριμένη παράσταση, θα έχουν την ευκαιρία, αφού θα υπάρξουν σίγουρα ακόμα 2 παραστάσεις, Σάββατο και Κυριακή, στις 20:30.
Με αφορμή αυτήν την εξαιρετική θεατρική παράσταση, ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιώργος Νάκος, καθώς και η πρωταγωνίστρια, Ελευθερία Πανταζή, μιλήσαν στην Μαριλένα Γκόνη και στο “mARTilena – Πολιτιστική Ενημέρωση”.
Ο κ. Νάκος τονίζει πως η παράσταση είναι αποτέλεσμα “κάποιων κομματιών από το έργο του Παύλου Μάτεσι. Ως επί των πλείστων, η Ελευθερία έκανε τις επιλογές και εγώ που περιόριζα τα επιπλέον κείμενα, επικεντρώνοντας την προσοχή στα σημεία που έχουν ιδιαίτερη κοινωνική σημασία, αφορώσα στην παθογένεια ης ελληνικής κοινωνίας, σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για τον λαό μας. Είναι η περίοδος της κατοχής, που αποτελεί το πρώτο μέρος και ακολουθεί το δεύτερο μέρος που αφορά την μετακατοχική και μετεμφυλιακή περίοδο.”. Ο κ. Νάκος συνεχίζει λέγοντας πως “γνωρίζοντας την Ελευθερία Πανταζή και την πολυετή της εμπειρία, θεώρησα πως θα μπορούσε να εντοπίσει τα ευαίσθητα αυτά στοιχεία που θα πρέπει να αναφερθούν, κάτι που νομίζω επετεύχθει ως στόχος. Ωστόσο, αυτό θα μας το πει το ίδιο το κοινό.”
Ο κ. Νάκος δεν αμέλησε να αναφερθεί και στους πολλαπλούς στόχους που έχει η εν λόγω παράσταση , “ένας εξ αυτών είναι να οργανωθεί μία φιλαναγνωστική συντροφιά στην πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, στα Γιάννενα, όπως υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Φέρνουνε κείμενα, τα διαβάζουνε και συζητάνε για αυτά. Αυτή είναι και η κύρια στόχευση μέσα από το εν λόγω έργο. Οφείλουμε να υπηρετήσουμε αυτά τα προσωνύμια που μας έχουν δοθεί και σε αυτήν την ιστορία θέλουμε να εμπλέξουμε και το Δήμο της πόλης μας και σε όποιον θέλει να συμμετάσχει γενικότερα.”
Η Ελευθερία Πανταζή αναφέρει πως “είναι ένα πολυβραβευμένο, πολυδαιβασμένο, πολυσυζητημένο και πολυαγαπημένο έργο “Η Μητέρα του Σκύλου”. Όταν έπρεπε να κάνω την επιλογή των κειμένων, νομίζω ήταν το δυσκολότερο μέρος όλης της δουλειάς που κάναμε με τον κ. Νάκο. Διότι δεν ήθελα να κόψω τίποτα! Έτσι αποφασίσαμε λοιπόν, να γίνει το έργο σε δύο μέρη: το πρώτο να γίνει “Στας Επάλξεις” και το δεύτερο “Στας Αθήνας”. Η ηρωίδα δηλαδή στο πρώτο μέρος βρίσκεται χρονικά στα κατοχικά χρόνια, η οποία βρίσκεται στην πόλη της, στις Επάλξεις – εξού και το όνομα – μέχρι να φύγει για Αθήνα. Και το δεύτερο μέρος, η άλλη παράσταση που θα κάνουμε θα είναι “Στας Αθήνας”. Η κα. Πανταζή συνεχίζει λέγοντας πως “με πόνο ψυχής επέλεξα ορισμένα κομμάτια, ώστε να υπάρχει και μια συνοχή, μία αλληλουχία εικόνων και λόγου. Θέλω να πιστεύω πως πετύχαμε ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα αγαπήσει ο κόσμος και μέσα από αυτό το έργο, θα αγαπήσει και το ίδιο το βιβλίο.”
Μπορείτε να βρείτε όλη τη συνέντευξη και εδώ.

Ο αριθμός των θέσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένος οπότε οι ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ.
Τηλέφωνο: 6947691698
Είσοδος: 9,00 ευρώ – Μειωμένο: 7,00 ευρώ (περιλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί)

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!