Τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο γιορτάζει η Πρέβεζα σήμερα 10 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων ξεκίνησε χθες Παρασκευή 9/2, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ειδικότερα στις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου.

Σήμερα, Σάββατο ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους τελείται η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητου, και συλλειτουργούντων του Επισκόπου κ. Νικηφόρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα συμμετέχει το χορευτικό του Δήμου και άγημα από την ΑΕΝ και την Πυροσβεστική.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας-βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο θα συνεχιστούν στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου όπου θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ στις 7:30 θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Μουσική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!